DOLAR 32,5309
EURO 34,8877
ALTIN 2431,412
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Alüminyum sektörünün genç girişimcileri damga vurdu

    Alüminyum sektörünün genç girişimcileri damga vurdu
    14.03.2017
    A+
    A-

    Avrasya Pencere, Kapı ve Cam 2017 Fuarları, Alüminyum Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bünyesinde yer alan ALUTEAM’in işbirliğiyle bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Genç Girişimciler Ödül Töreni’ne ev sahipliği yaptı.

    Mimar Çetinkaya: Alüminyuma hızlı bir dönüş söz konusu
    Ödül töreni öncesinde GALSİAD ve ALUTEAM iş birliğiyle düzenlenen çalıştaylar, alüminyum sektörü profesyonellerini bir araya getirmesinin ötesinde birçok aydınlatıcı ve ilham verici bilginin gün yüzüne çıkmasını sağladı. Çalıştayın ilk konuşmacısı olan Mimar Atilla Çetinkaya, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de alüminyumda hızlı bir dönüş olduğunun altını çizdi. Son teknolojiyi kullanarak geliştirilen yeni nesil alüminyumların, mimaride önemli oranda tercih edildiğini aktaran Mimar Çetinkaya,” Sürdürülebilir bir dünya için, doğaya dost, geri dönüşebilen malzemeler tercih etmeliyiz. Bu bilinçle son yıllarda geri dönüşü kolay olan ürünlerden biri olan alüminyum, yeşil binalarda kullanılır. Çünkü yapılan araştırmalar; karbonmonoksit salınımının yüzde 40’ının binalardan kaynaklandığını gösteriyor. Bunun önüne geçmek için yeşil binalarda çeşitli çözümler var. İnsan sağlığına zarar vermeyen, elektriği-enerjiyi-suyu az harcayan kaynak ve malzemeleri daha verimli kullanan binalar günümüzde rağbet görüyor. Aslına bakarsanız yeşil bina standartlarında bizi ilgilendiren en büyük özellik; enerji tüketimini yüzde 24 ile yüzde 50 arasında enerji verimliliği sağlanabiliyor oluşumuz” dedi.

    Tok: Pencereler, dışa açılan en büyük alanlarımız
    Çalıştayın bir diğer konuşmacısı olan Karakalem Cephe Danışmanlık ve Proje Hizmetleri Cephe Danışmanı Nevin Güney Tok ise pencerelerimizin dış dünyaya açılan kapılar olduğunu belirtti. Eski dönmelerde bronz çerçevelerin kullanıldığı fakat insanoğlunun teknoloji merakıyla yeni nesil pencerelerin ortaya çıktığının altını çizen Tok, “Eskiden duvarların üzerinde küçücük delik olan pencereler bugün, dışa açılan en büyük alanlarımız. Bu alanlarımızı nasıl daha ilerilere götüreceğimizi düşünmeliyiz. Bu dönüşümüzü için TS825 bize bir yol gösterici oldu daha ve enerji verimliliği konusu bu sayede konuşulmaya başlandı.”

    Öte yandan çalıştaylardan sonra gerçekleştirilen Genç Girişimciler Ödülleri Töreninde; Ahmet Azaklı, Arif Özer, Rüstem Öcal, Cemil Çalışkan, Ceyhun Üzer, Halil Cenk Aktaş, Hamdi Yavuz, Hasan Çakır, Levent Eren, Murat Akkurt ve Mehmet Yamaz ödüle değer bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.