DOLAR 32,5764
EURO 34,7906
ALTIN 2501,145
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Amerika’nın en büyük gıda fuarı Fancy Food, bu sene ilk defa Türkiye’ye ödül getiren BEE’O’yu ağırladı.

    Amerika’nın en büyük gıda fuarı Fancy Food, bu sene ilk defa Türkiye’ye ödül getiren BEE’O’yu ağırladı.
    27.07.2017
    A+
    A-

    Amerika’nın en büyük gıda fuarı olan Summer Fancy Food Show, bu yıl 63.’sünü 25-27 Haziran’da New York’ta düzenledi. Sözleşmeli Arıcılık Modeliyle üretilmiş Türkiye’nin ilk ve tek yerli propolisini içeren ürünleriyle fuara katılan BEE’O, Amerika Özel Gıdalar Birliği (Speciality Food Association) tarafından verilen Sofi Ödülleri’nde yeni ürün kategorisinde kazandığı birincilik ödülünü de Fancy Food Başkanı Phillip M. Kafarakis’in elinden teslim aldı.

    Yaklaşık 50 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda 180 bin ürün sergilendi. Her yıl New York’ta alıcılarıyla buluşan Amerika’nın en büyük gıda fuarına damgasını vuran BEE’O, 2016 Kasım ayında Amerika’da pazara sunduğu Propolis Fındık Kakao Ham Bal karışımı ile Gurme Özel Ürünler İnovasyon Ödülleri’nde (Sofi Awards) yeni ürün kategorisinde aldığı birincilik ödülüyle fuarda büyük ilgi topladı.

    Amerika Özel Gıdalar Birliği (Specialty Food Association) tarafından dünya çapında mutfakta mükemmellik ve yaratıcılık bağlamında verilen Sofi Ödülleri’nde, 2017 yılı bal kategorisinde ödül alan BEE’O Propolis Fındık Kakao Ham Bal karışımı, Türkiye’nin ilk ve tek yerli propolisini içeriyor.

    Ödüllü Bee’o Propolis Fındık Kakao Ham Bal ürünü, İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent firmasında üretiliyor. Uzman gıda ve ziraat mühendisleri kontrolünde ve Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık Modeli” ile üretiliyor.

    SBS Bilimsel Bio Çözümler Genel Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur heyecanını şöyle dile getirdi; “Yıllık olarak yaklaşık 130 milyar dolar gıda ürünleri ithalatı yapan Amerika’nın en prestijli ödülünün üzerine bu çok özel fuarında yer almak ülkemiz için de ekibimiz için de çok büyük bir gurur. 2016’da 3 ton propolis üreterek 1,3 milyon TL ciro elde ettik. 2017 hedeflerimiz arasında ise 5 ton propolis üretimi ve 1,2 milyon Euro’luk satışa ulaşmak var. Dileriz bu çok önemli ödül, hedeflerimize ulaşmamızda çok büyük bir katkı sağlayacak.”

    Diğer ödüller;

    Borsa İstanbul Özel Pazar – 2014 Yılı En Hızlı Büyüyen Kobi Ödülü

    İTÜ Arı Teknokent – 2015 Yılı BEETECH Ödülü

    KAGİDER, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi – 2016 Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Ödülü

    Avrupa Birliği – Eco Efficiency Ödülü

    TÜBİTAK

    TTGV

    TÜSİAD 2016 İnovasyon Ödüllü

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.