DOLAR 32,382
EURO 35,0336
ALTIN 2326,918
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ANKIROS/ANNOFER/TURKCAST 2018 46 ülkeden 1020 katılımla rekor kırdı

    ANKIROS/ANNOFER/TURKCAST 2018 46 ülkeden 1020 katılımla rekor kırdı
    25.10.2018
    A+
    A-

     24 milyar dolarlık ihracat ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan, Türkiye demir, çelik ve döküm sektörünün dev organizasyonu ANKIROS / ANNOFER / TURKCAST 2018 Fuarı açıldı.

     Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Anıl, “ANKIROS / ANNOFER / TURKCAST 2018, 1.015 katılımcıyı geçerek kendi rekorunu kırmış oldu. Dünyanın 193 ülkesinin 46’sı 619 katılımcı ile fuarımızda yer aldı.

     Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “ANKIROS / ANNOFER / TURKCAST sektörün en önemli fuarlarından biri. Büyük boyutlu uluslararası firmaların burada bulunması Türkiye demir çelik endüstrisinin gücünü gösterdiğine inanıyorum. Bu fuarın yeni imkanlar yaratmasını ve Türkiye’nin dünyada bir sanayi devi haline gelmesini ümit ediyorum” dedi.

     Sadece Türkiye’de değil global düzeyde heyecanla beklenen ve yoğun ilgi gören ANKIROS/ANNOFER/TURKCAST 2018 Fuarı açıldı. Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen fuar; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Umur Denizci, Hannover Messe Ankiros Fuarcılık Genel Müdürü İbrahim Anıl, sektörün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla açıldı.

    BÜYÜKDEDE: “FUAR TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”

    Ankiros/Annofer/Türkcast fuarının en önemli fuarlarından biri olduğunu vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “Fuarımızın ülkemiz için sektör temsilcilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Gerçekten hem döküm sektörü, hem çelik sektörümüz burada yerli ve yabancı binin üzerinde firmayla temsil ediliyor. Büyük boyutlu uluslararası firmaların burada bulunması Türkiye demir çelik endüstrisinin gücünü gösterdiğine inanıyorum. Bu sektör üretiminin yüzde 70’ini ihraç eden bir sektör. Bu fuarın yeni imkanlar yaratmasını ve Türkiye’nin dünyada bir dev haline gelmesini ümit ediyorum” dedi.

    Türkiye’deki çelik sektörünün büyüme trendini devam ettirdiğini kaydeden Büyükdede, “Sanayiyi millileştirme konusunda devlet olarak elimizden gelen katkıyı veriyoruz. Desteğimizin en somut göstergesi olarak şunu diyebilirim ki sadece enerji alanında sanayicilere 20 milyar doların üzerinde sübvansiyon sağlıyoruz. İnşallah yerli ve milli makinalarımızdan oluşan tesislerimizi devreye sokacağız. Devlet ve sanayicilerimizin hep birlikte çalışmasıyla yerlileşmeyi gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Hasan Büyükdede şöyle devam etti: “Hammadde temininde yurtdışına bağımlılığın azaltılması, çelik enerji maliyetlerinin azaltılması, çevre mevzuatına uyum teşvik programlarının yapılması ve uygun üretim alanlarını tesis etmemiz halinde bu sektörün daha hızla büyüyeceğine inanıyorum. Sanayi Bakanlığı olarak hem çelik, hem döküm sektörümüzün Türkiye içinde nerelerde üretim alanları geliştirebiliriz, nerelerde önlerini açabiliriz diye ciddi çalışmamız var. İnşaallah hem Çevre hem Sanayi hem Tarım bakanlığı, hem de sanayi bölgelerinden sorumlu bakan yardımcısı olarak döküm, demir ve çelik sektörlerinin önünü açacak bir altyapıyı ve arazi üretimini geliştirmeye özellikle gayret ediyoruz.”

    İBRAHİM ANIL: “193 ÜLKENİN 46 BURADA”

    Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Anıl, “ANKIROS / ANNOFER / TURKCAST 2018, 1.020 katılımcıyı geçerek kendi rekorunu kırmış oldu. Dünyanın 193 ülkesinin 46’sı 619 firma ile fuarımızda yer aldı. Fuarımız, Avrupa ve dünyada bilinen ve tanınan, ziyaretçi ve katılımcı sayıları ile de Avrupa’nın ikinci büyük etkinliği durumunda. Yakın ve Orta Doğu, Rusya Bölgesi ve Kuzey Afrika coğrafyasından 75’ten fazla ülkeden katılımcı ve ziyaretçiye kapılarımız açtık. ANKIROS / ANNOFER / TURKCAST fuar üçlüsü, sektörün önde gelen ulusal ve global kuruluş ve derneklerinden de büyük desteğiyle önemli iş birliklerine imkan sağlıyor” diye konuştu.

     

     

     

     

     

    UMUR DENİZCİ: “DÜNYADA 11, AVRUPA’DA ÜÇÜNCÜYÜZ”

     

    Güncel verilere göre Türkiye’nin metal döküm üretim miktarı bakımından dünyada 11, Avrupa’da ise 3’üncü sırada olduğunu belirten Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği Başkanı Umur Denizci, “Sektörümüzü dünyada daha da ileriye taşıyan fuar üçlüsünde fuar ile eş zamanlı olarak düzenlediğimiz 10. TÜDÖKSAD Uluslararası Döküm Kongresi de global düzeyde yoğun ilgi gerçekleştiriyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.