DOLAR 32,514
EURO 34,9479
ALTIN 2433,75
BIST 9768,3
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Antalya’ya yeni yeşil alanlar

    Antalya’ya yeni yeşil alanlar
    01.09.2017
    A+
    A-

    Açıldığı günden itibaren yoğun ilgi gören parkın tamamı, yeşil alan olarak düzenlendi.

    “Sanat ve Çiçek” temalı Yavuz Özcan Parkı’nda gerçek insan ölçüleriyle orantılı bitki heykellerinden oluşan küçük orkestra, piyano formunda süs havuzu ilgi çekiyor.
    Yapılarla dolu eski çirkin görüntüsünden kurtarılan park, yeşil alanları, içinden su akan piyanosu, amfitiyatrosu, süs havuzlarıyla Antalyalıların nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü.

    “Ucube” olarak adlandırılan eski İl Özel İdare binası alanına yapılan ” Çocuk ve Çiçek” temalı park ise oyun alanları, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler bitki heykelleriyle özellikle çocukların ilgisini çekti.

    İki süs havuzu, nehir tipinde havuzla çekici hale getirilen alan, oturma alanları ve peyzajıyla kentin en güzel noktalarından biri haline geldi.
    Eski İl Özel İdare alanı ile Yavuz Özcan Parkı’nı Kadın Yarı Vadisi’nden birbirine bağlayan yaklaşık 120 metre uzunluğundaki seyir parkuru, ilgi odağı oldu.
    Tarihi köprü altından geçip, falezler boyunca ilerleyenler, daha önce çöp ve pislik içindeki vadinin güzelliklerini keşfediyor.
    Parkur, Kadın Yarı ile denizin buluştuğu alanda oluşturulan şelalenin görsel güzelliğiyle eşsiz bir manzaraya ulaşıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.