DOLAR 32,5969
EURO 34,8066
ALTIN 2495,63
BIST 9464,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Antika eserler Sirkeci Garı’ndaki festivalde görücüye çıkacak

    Antika eserler Sirkeci Garı’ndaki festivalde görücüye çıkacak
    15.11.2017
    A+
    A-

    Tarihi Sirkeci Garı, 17-26 Kasım tarihleri arasında antika festivaline ev sahipliği yapacak. Farklı şehirlerden gelen antikacılarının da stant açarak, katılım göstereceği festivalde, antika denildiğinde akla ilk gelen yerlerden Teos Antik; körüklü fotoğraf makinesi, daktilo, eski plaklar, gramofon, bakır objeler başta olmak üzere çeşitli eserleri antikaseverlerin beğenisine sunacak.

    Ülkemizde gösterimdeki Doğu Ekspresinde Cinayet filminin ilk durağı olan ve film ile tüm dünyanın tanıdığı tarihi Sirkeci Garı’nda, 17-26 Kasım tarihleri arasında Antika Festivali düzenlenecek. 200’ün üzerinde standın yer alacağı festivalde, antikanın kokusu ve ruhu ziyaretçilerle buluşturulacak. Geçmişe dair bir yolculuğa çıkaracak festivalde, antika denildiğinde akla ilk gelen yerlerden olan Teos Antik, Doğu ile Avrupa arasında bir köprü oluşturan Sirkeci Garı’nda birbirinden değerli parçaları antika tutkunlarının beğenisine sunacak. Plaklardan bakır objelere, sahaflık kitaplardan telefonlara kadar sayısız antika eserin sergilendiği festival, 9 gün boyunca devam edecek.

    Geçmiş ile Gelecek Sirkeci Garı’nda Buluşacak

    Geçmişin izlerini genç kuşakla buluşturmanın önemine dikkat çeken Teos Antik’in kurucusu iş adamı Mehmet Teoman Ünligil, “Geçmiş nesillerden kalan hatıraları yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak oldukça önemli. Antika, vefa duygusunun en anlamlı yansıması. Eski eşyalara dokunduğunuzda o günlere gitmek, o duyguları yaşamak tarifsiz bir haz veriyor. İstanbul’un nostaljik mekanlarından biri olan Sirkeci Garı’nda 9 gün boyunca antika tutkunu ile bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.