DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arap Dünyasının ünlü milyonluk yırtıcı ”Şahin”leri Etnospor’da

    Arap Dünyasının ünlü milyonluk yırtıcı ”Şahin”leri Etnospor’da
    01.05.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de geleneksel oyunların kitleselleşmesine büyük katkıda bulunan ve üçüncüsü 9-13 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Meydanı’nda yapılacak Etnospor Kültür Festivali için geri sayım başladı. 2018 için belirlediği “At Binenin Kılıç Kuşananın” sloganı ile izlediği bu yolda tecrübe ve işin ehli olmayı öne çıkaran Etnospor Kültür Festivali’nin bu yılki en önemli sürprizlerinden biri Arap dünyasının ünlü Şahin kuşları olacak. Değeri 1 Milyon TL’yi bulan yırtıcı Şahinler, Etnospor Festivali’nde en özel gösterilerini sergileyecekler. Ayrıca gösterilerde Arap dünyasının Şahinlerine, Anadolu’nun ünlü kuşları Doğan’lar da eşlik edecek.

    Geleneksel sporların yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması hedefini her yıl giderek büyüten Etnospor Kültür Festivali bu yıl daha zengin, daha çeşitli, daha özgün bir içerikle ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Yenikapı Meydanı’nda kurulacak özel alanda gerçekleştirilecek Etnospor Kültür Festivali, 9 Mayıs Çarşamba günü başlayacak ve 5 gün sürecek.

    Arap Dünyasının Ünlü Gösterisi

    Festivalin artık geleneksel hale gelen aba güreşi, mas güreşi, mangala ve atlı okçuluk gibi etkinliklerine bu yıl muhteşem bir sürpriz eşlik edecek. Arap dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve ünleri her yere yayılan yırtıcı Şahin kuşları da Etnospor Kültür Festivali kapsamında İstanbul’a geliyor.

    Şahinler Katar’dan Geliyor

    Katar’ın en büyük eğlence ve sporlarından biri olarak kabul edilen yırtıcı Şahinler, çok özel koşullarda İstanbul’a getiriliyor. Etnospor Kültür Festivali kapsamında Türkiye’de ilk kez özel bir gösteri sunacak olan Katar Şahinleri değerleriyle de göz kamaştırıyor. Bir tanesinin değeri 1 milyon TL’yi bulan yırtıcı Katar Şahinleri avcılıkları ve güzellikleriyle tanınıyor.

    Gökyüzünün En Yırtıcı Kuşları

    Farklı kategorilerde yarışan şahinler ’400 metre’ ve ’800 metre’ isimli yarışlarda, uzaktaki avlarını görerek en kısa sürede ona ulaşmaya çalışıyor. İyi bir şahin 400 metrelik hedefe 20 saniyede varabiliyor. Şahinler aylar boyunca yarışlar için zorlu hazırlıklardan geçiyor. Çiğ et, güvercin kanatları, tavuk ve hindi eti yırtıcı hayvanları en çok cazip eden yemler… Şahinler için Katar’da özel bir hastanede bulunuyor. Tüm tedavi ve bakımları en ileri teknolojik cihazlarla gerçekleştiriliyor.

    Anadolu’nun ünlü Doğan’ları da geliyor

    5 gün sürecek olan Etnospor Kültür Festivali’nde Katar’ın yırtıcı Şahin’lerine Anadolu’nun ünlü Doğan kuşları da eşlik edecek. Doğancılar Derneği üyeleri festivale en özel Doğanlarını getirerek gökyüzünde muhteşem bir gösteri sunmaya hazırlanıyorlar.Gökdoğanlar avlarına yüksekten aşağıya çakılarak avlanıyorlar. En hızlı kuş olarak bilinen Doğanlar saatte yaklaşık 320 kilometreden yüksek hızlara çıkabiliyorlar. Gökdoğanlar, doğada küçük serçelerden ördeklere kadar çeşitli kuşlarla beslenebiliyorlar.

    Erdoğan: Katar’ın şahinleri Festivale Renk Katacak

    Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı N. Bilal Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali’nde ülkelerin kendilerine özgü spor ve eğlencelerine de yer vermeye çalıştıklarını söyledi:

    “Yerli ve milli dendiğinde biz nasıl heyecanlanıyorsak, diğer ülkelerde de aynı heyecanı gördük. Kültürler arasında üstünlük olmaz. Her biri değerlidir, yaşanmayı ve görülmeyi hak eder. Dünyada batı kültürünün egemenliğini yaşadığımız 20. yüzyılın akabinde, tüm kültürlerin kendi hayatlarını devam ettirebilmeleri, kaybolmamaları için bu çalışmaların önemli olduğunu düşünüyoruz. Katar’ın yırtıcı şahinleri de bunlardan birisidir. Hayli değerli olan bu şahinlerin gösterileri ve yarışmalarına sadece Arap yarımadası değil dünyanın pek çok ülkesinde ilgili takip ediliyor. Çöl denince akla gelen ilk sembollerden birisidir Katar’ın yırtıcı şahinleri.”

    N. Bilal Erdoğan, tüm gençleri ve İstanbul halkını 9-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Etnospor Kültür Festivali’ne davet etti:

    “Etnospor Kültür Festivali’nde birbirinden eğlenceli ve heyecanlı yarışmalar, etkinlikler yer alıyor. 5 günlük programımızın her dakikası dolu dolu geçecek. Festivalde toplam 13 dalda 883 sporcu müsabaka yapacak. Çeşitli atlı akrobasi gösterileri düzenlenecek. Bir tane büyük han çadırı ve 43 oba çadırı kurulacak. Organizasyonda 156 at kullanılacak. Japon atlı okçuları Yabusame de festivalimizin bu yıl en gözde etkinliğinden birisi olacak. Etnospor Kültür Festivali ile hem Türkiye’nin tüm bölgelerini tanıtmaya çalışıyoruz hem de Orta Asya ve Balkanlar’daki komşu akrabalarımızın kültürünü tanıtıyoruz. Bu festivalin zaman içinde uluslararası turistler için de önemli bir adres haline geleceğini düşünüyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.