DOLAR 32,3376
EURO 35,0811
ALTIN 2238,974
BIST 8720,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arapların yeni gözdesi Beylikdüzü

    Arapların yeni gözdesi Beylikdüzü
    27.11.2017
    A+
    A-

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70,9 artarak 2 bin 677 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ekim 2017’de ilk sırayı bin 321 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 465 konut satışı ile Antalya, 121 konut satışı ile Bursa, 108 konut satışı ile Yalova ve 93 konut satışı ile Aydın izledi. İstanbul‘da yabancıların taleplerine karşılık verebilecek konut stoğunda ise Beylikdüzü’nde Evim Yüksekdağ projesi aile konseptiyle öne çıkıyor.

    Ülke uyruklarına göre en çok satışı Suudi Arabistan vatandaşları yaptı. Ekim ayında Suudiler 528 konut satın aldı, onları 344 ile Irak vatandaşları, 278 konut ile Azerbaycan ve 154 konut ile Kuveyt vatandaşları takip etti. İstanbul’un hızlı gelişen yerlerini yatırım fırsatı olarak değerlendiren Araplar’ın gözdesi Beylikdüzü bölgesi oldu. Nüfusun hızlı artışıyla doğru orantılı olarak konutların da değer kazandığını söyleyen Yüksekdağ Gayrimenkul Kurucu Ortağı Celal Yüksekdağ, “Yaptığımız fizibilite sonucunda Beylikdüzü çevresinde özellikle aile konsepti konutlara ihtiyaç olduğunu saptadık ve Evim Yüksekdağ projesini Arapların da tercih ettiği 2+1 ve 3+1 konut tiplerinde, aile konsepti olarak adlandırılan şekilde dizayn ettik” dedi. Beylikdüzü’nde yükselen Yüksekdağ Konutları 2+1 ve 3+1 seçenekleri ile satışa sunuluyor. Toplam 363 konuttan oluşan projede fiyatlar 297 bin ila 530 bin TL arasında değişiyor. Evim Yüksekdağ projesinin yüzde 70’i peyzaj ve çocuk oyun alanları olarak ayrıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.