DOLAR 32,5359
EURO 34,914
ALTIN 2436,577
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arter’den bir ortak yapım

    Arter’den bir ortak yapım
    14.11.2018
    A+
    A-

    Arter’in ortak yapımcısı olduğu KP Brehmer sergisi Almanya’da açıldı

    Almanya’daki Neues Museum Nürnberg ve Hamburger Kunsthalle ile Hollanda’nın Lahey kentindeki Gemeentemuseum Den Haag ve Arter, çağdaş sanatçı KP Brehmer’e (1938–97) adanmış kapsamlı bir serginin ortak yapımcılığını üstlendiler. Sanatçının sekseninci doğum yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen sergi, KP Brehmer’in 30 yılı aşkın üretiminden geniş bir seçki sunuyor. Küratörlüğünü ortak yapımcı kurumlar adınaEva Kraus, Petra Roettig, Daniel Koep ve Selen Ansen’in birlikte yaptıkları “Sanat ≠Propaganda” başlıklı sergi, KP Brehmer’in güçlü sanatsal dilinin günümüzdeki izdüşümlerini araştırıyor.

    17 Şubat 2019’a kadar Almanya’daki Neues Museum Nürnberg’de ziyaret edilebilecek olan “Sanat ≠Propaganda”, 2019’da Hamburg ve Lahey’de sergilendikten sonra Mart 2020’de İstanbul’da Arter’in yeni binasında izleyicilerle buluşacak.

    KP BREHMER

    1938’de Berlin’de doğan KP Brehmer (tam adıyla Klaus Peter Brehmer), baskı teknikleri üzerine öğrenim gördü ve sanatsal üretimine gravür çalışmalarıyla başladı. 1960’lı yıllardan itibaren, kapitalizmin dinamiklerini ve toplum üzerindeki etkilerini görselleştirmeye yönelik işler üretti. 1971’den 1997’deki ölümüne kadar Hamburg’daki yüksek sanat okulunda öğretim görevlisi olarak çalışan Brehmer, atölyelerde öğrencilerle birlikte kolektif sanat üretiminin imkânlarını araştırdı.

    KP Brehmer’in tüketim toplumuna eleştirel bir bakış açısı getiren çalışmaları kavramsal anlamda Konrad Lueg, Sigmar Polke, Gerhard Richter ve Wolf Vostell’in 1963’te gerçekleştirdikleri bir sergi etrafında oluşturdukları Kapitalist Gerçekçilik akımıyla ilişkilendirilir. Ancak Brehmer, bu akıma yakın olmasına rağmen, tamamen kendine özgü bir dil geliştirmiştir. Görsel ve yazılı basının kullandığı kitle iletişim yöntemlerini (diyagram, harita, istatistik, anket vb) ödünç alan sanatçı, medyanın aldatma ve yönlendirme taktiklerini gözler önüne serer. Kullandığı erişilebilir sanatsal dil sayesinde KP Brehmer sanatın toplumda siyaset, tarih ve çevre gibi meselelere dair ilgi ve farkındalık yaratabileceğini hatırlatır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.