DOLAR 32,5979
EURO 34,8122
ALTIN 2496,956
BIST 9472,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arya ve Silikon Vadisi’nden 400 milyon dolarlık sektöre ortak ilgi

    Arya ve Silikon Vadisi’nden 400 milyon dolarlık sektöre ortak ilgi
    27.10.2018
    A+
    A-

    Arya Kadın Yatırım Platformu başarılı yatırım ortaklarına bir yenisini daha eklemek üzere. Dünyanın önde gelen yatırımcılarından Tim Draper’ın kurduğu Draper Ventures ile ortak yatırım yapma aşamasında olan Arya’nın radarında ilk aşamada 400 milyon dolarlık sürüngen hayvan pazarına hizmet edecek alternatif protein kaynağı var.

    Draper Ventures’in yöneticisi Asra Nadeem ve Arya Kadın Platformu’nun yollarının kesişmesi yatırıma dönüşüyor. Arya yatırım hazırlık hızlandırma programı olan Retreat Pitching Challenge birincisi Naturansa’ya yatırım yapmaya hazırlanan Arya Kadın Platformu ve Draper Ventures Amerika’da evcil hayvan sektöründen Amerika pazarına girip Amerika’da 400 milyon dolarlık sürüngen hayvan pazarın girerek asıl vizyonu insanlar için de daha sürdürülebilir protein kaynakları yaratma hedefinde.

    Skype ve Tesla gibi başarılı şirketlere ilk yatırımı yapanlardan biri olmasının yanı sıra aynı zamanda 320 milyon dolarlık bitcoin yatırımı da bulunan ilk internet yatırımcıları arasında yer alan Tim Draper tarafından kurulan Draper Ventures erken aşama girişimlere yatırım yapma kararı sonrası geçtiğimiz yaz Growth Circuit programı ile Silikon Vadisi’ne giden Naturansa ile tanışmış ilk görüşmelere başlamıştı.

    Naturansa kurucusu Esra Serbes ile görüşmelerine devam eden Asra Nadeem, Arya Yatırımcı Kulübü’nde Arya Yatırımcıları ile bir araya geldi. Organik atıklardan özel bir canlı türü yetiştirip, üretimi neticesinde yeni nesil protein ve gübre oluşturmakta olan Naturansa ile Arya yatırımlarından biri olan anneden anneye ikinci el çocuk eşyaları satış platformu TutumluAnne de toplantıda gelişmelerini paylaştı. Ömer Aras, Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Münteha Adalı, Deniz Alexandra Duygu, Ozan Sönmez, Egemen Alpay, Gaye Burhanoğlu, Itır Aykut, Gamze Büyükkuşoğlu, İsmet Öztamık, Hande Enes gibi yatırımcıların katıldığı toplantı Sabancı Müzesi’nde gerçekleşti.

    Türkiye’ye ilk gelişi olan Asra Nadeem buradaki girişimcilik ekosistemi ile ilgili “Arya’da yaptığınız iş çok değerli. Biz Draper’da dünyayı değiştiren yüksek teknoloji ürünlerine yatırım yapıyoruz. Naturansa’nın yaptığı iş de böyle bir şey, bu nedenle Türkiye gibi ekosistemlerde böyle girişimleri destekleyen kurumların varlığını takdir ediyorum.” dedi.

    Yatırımcılık Yaparak Öğrenilen Bir Şey

    Arya Genel Sekreteri Deniz Alexandra Duygu ise Arya Yatırımcı Buluşmaları ile ilgili “Yatırımcıların masanın arkasından sunum dinlediği klasik yatırımcı toplantılarından ziyade girişimci ile birebir ilgilenebileceği ve yakından tanıyacağı ortamlar yaratmak Arya Yatırımcı Buluşmaları’ndaki çıkış noktamız. Girişimcinin yatırımcıdan, yatırımcının da girişimciden öğrenebileceği çok şey var. Özellikle yatırımcı olmak isteyen kadınların bu buluşmalara katılmaları ve yatırımcılığı yakından tanımaları çok önemli. Yatırımcılık en iyi yaparak öğrenilir.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.