DOLAR 32,3367
EURO 35,1827
ALTIN 2246,672
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Asansörde virüse karşı yeni çözümler yolda!

    Asansörde virüse karşı yeni çözümler yolda!
    28.05.2020
    A+
    A-

    Dünya genelinde 15 milyondan fazla asansör, her gün ortalama 1.5 milyar insan tarafından kullanılıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile birlikte dikey ulaşım aracı asansörlerin insan sağlığı için önemi bir kez daha ortaya çıkınca, üreticiler de vakit kaybetmeden virüse karşı akıllı teknolojilere yöneldi. 25 – 28 Mart 2021 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek olan 17. Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, dünya genelinde kullanılmaya başlanan yeni nesil asansörlere de ev sahipliği yapacak. Fuarda, virüs bulaşma riskini en aza indirmeye yardımcı temassız çağrı sistemiyle çalışan asansörlerden, bakteri ve mikrop oluşumunu engelleyen çözümlere, kendi kendini temizleyen kabinlerden, buton yerine hologram teknolojilerine sahip asansörlere kadar 2021’nin tüm yenilikleri bir arada sergilenecek.

    “Virüs salgını, her gün milyonlarca insanın sosyal mesafe pek de mümkün olmadan birlikte yolculuk yaptığı asansörlerde hijyen konusunu güçlü bir şekilde gündeme getirdi” diyen Tarsus Turkey Fuarlar Direktörü Seda Bozkurt, hem Türkiye’nin önemli yerli üreticilerinin hem de dünya markalarının asansör teknolojilerinde daha fazla akıllı ve sağlıklı çözümlere yönelmeye başladığını söyledi. Bozkurt, “2021 yılı Mart ayında düzenleyeceğimiz Asansör İstanbul katılımcılarımızdan bir firma, kullanıcıların butonlara dokunmasına gerek olmadan yolculuk yapabilecekleri temassız çağrı sistemini sergileyecek. Güvenli ve konforlu bir deneyim sunan bu sistemin bulunduğu asansörlerde yolcular, QR kodu mobil cihazlarına okutarak gitmek istediği katı seçebiliyor. Çin’de hologram teknolojisine sahip asansörler ortayı çıkmaya başladı. Bu teknolojinin de fuara gelmesini bekliyoruz. Yine kabin üreticisi yurt içi ve yurt dışından katılımcılarımızın da kendi kendini temizleyen özel malzemeden üretilen asansör kabinlerini fuara yetiştireceklerini sanıyorum. Kısacası, dünyanın asansörcüsünü İstanbul’da bir araya getiren organizasyonumuz, 25-28 Mart 2021 tarihindeki 17. buluşmada da asansöre dair en akıllı çözümlerin adresi olacak” dedi.

    Alanında dünyanın üç büyüğünden birisi olan Asansör İstanbul 2021’de konut ve ticari bina asansörlerinden hastane asansörlerine, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılardan oto asansörlerine, yük ve servis asansörlerinden engelli asansörlerine, yürüyen merdiven ve yollara kadar farklı kategorilerde tüm komponentlerin, en yeni ürün, makine, malzeme, ekipman ve teknolojileri bir arada sergilenecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.