DOLAR 32,601
EURO 34,7812
ALTIN 2414,105
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Asansörlerde ‘kırmızı etiket’ alarmı

    Asansörlerde ‘kırmızı etiket’ alarmı

    Yürürlüğe giren Asansörlerin İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile güvenli olmayan kırmızı etiketli asansörler kapatılacak. Dünyanın lider asansör firmalarından thyssenkrupp Asansör Türkiye CEO’su İsmail Polat, değişen yönetmelikle birlikte hem asansör firmalarının hem de kullanıcıların yapması gerekenleri açıklıyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni yürürlüğe soktuğu Asansörlerin İşletme ve Bakım Yönetmeliği, yetkili bakım firmalarına ve bina yöneticilerine bazı sorumluluklar yüklüyor. Yeni yönetmeliğe göre, kontrol sonrasında güvensiz olarak kategorilendirilen kırmızı etiketli asansörler kapatılacak, hafif kusurlu ya da kusursuz hale getirilmeyen asansörlere bakım hizmeti sunulamayacak. Dünyanın lider asansör firmalarından thyssenkrupp Asansör Türkiye CEO’su İsmail Polat, değişen yönetmelikle birlikte hem asansör firmalarının hem de kullanıcıların yapması gerekenleri açıklıyor.

    İsmail Polat: “Asansör bakımı ve tescilinden bina yöneticisi sorumlu”

    thyssenkrupp olarak asansör kullanıcılarına farkındalık sağlamak amacıyla konuya dikkat çeken thyssenkrupp Asansör CEO’su İsmail Polat, “Türkiye’de asansörler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından  yetkilendirilen kuruluşlar tarafından denetleniyor. Denetleme, bakanlık tarafından belirlenen özel kriterler çerçevesinde yapılıyor. Denetim sonucu güvenli bulunmayan asansörlere kırmızı etiket veriliyor. Bunun sonucunda asansörlerin kullanıma kapatılması gerekiyor. 6 Nisan 2019’da çıkan yeni yönetmeliğe göre, eğer, bindiğiniz asansörde etiket yoksa asansör kontrolünün yapılıp yapılmadığını, asansörde kırmızı etiket varsa bakımın yapılıp yapılmadığını, bu konulardan sorumlu bina yöneticisine sormanız gerekiyor.

     “Kırmızı etiketli asansörlerdeki kusurların 60 gün içinde giderilmesi gerekiyor”

    Polat, Asansörü olan bir binada bakım sözleşmesi olması zaruridir. Kırmızı etiket varsa, yeni yönetmeliğe göre 60 gün içinde asansördeki eksikliklerin giderilmesi gerekir. Bu süre sarı etiketli asansörlerde 4 ay, hafif kusurlu olarak kategorilendirilen mavi etiketli asansörlerde 1 yıl, olarak kabul ediliyor” diye belirtiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.