DOLAR 32,5537
EURO 34,762
ALTIN 2496,202
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Askaynak, Clearosta ile duman emisyon oranını %40’a kadar azaltıyor

    Askaynak, Clearosta ile duman emisyon oranını %40’a kadar azaltıyor
    01.10.2018
    A+
    A-

    Çevreci ve insana değer veren bir anlayışla kaynak sektörüne katma değerli ürünler sunan Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, Clearosta ürün grubuyla duman emisyon oranını %40, kaynak dumanındaki krom-6 (CrVI) konsantrasyonunu da %60’a kadar azaltıyor. Yenilikçi örtülü elektrod ve özlü kaynak teli ürün gruplarıyla Clearosta, daha güvenli ve çevreci bir kaynak ortamı sunuyor. Otomotiv/ulaştırma, inşaat/altyapı, boru imalat/boru hatları gibi endüstrilerdeki paslanmaz çelik uygulamalarında kullanılan bu elektrod ve özlü teller daha az gözenekli ve kök pasoya uygun oluşlarıyla da dikkat çekiyor.

    Kaynak sektörünün öncü kuruluşu Askaynak, iş sağlığı ve güvenliğini üst düzeyde tutmak isteyen işletmeler için Clearosta örtülü elektrod ve özlü kaynak teli ürün gruplarıyla kaynak işlemlerinde oluşan duman emisyon oranlarını en aza indiriyor. Paslanmaz çelik uygulamaları için ideal olan bu ürünler daha kararlı ve odaklı ark transferi sayesinde kaynak profesyonelleri için daha yüksek verim ve kolay kaynak kontrolü sağlıyor. Sahip olduğu kararlı yanış ve standartlara uygun mekanik özelliklerin yanı sıra gazaltı ve tozaltı kaynağında karşılaşılan tipik dezavantajları (yetersiz nüfuziyet, kaynak malzemesinin ana metali sarmaması, cüruf kalıntıları) da ortadan kaldırıyor. Standart sabit voltajda (CV) ve darbeli kaynak modunda çalışırken sahip olduğu iyi ve geri darbe özellikleriyle gazaltı kaynağına göre daha kolay kaynak yapma olanağı veriyor.

    E 304L, E 316L ve E 309L ürünlerinden oluşan Clearosta E örtülü elektrod grubu sahip olduğu ProtechTH vakum ambalajı sayesinde elektroda tekrar kurutma işlemi uygulama ve el fırını ile nem almayı önleyen taşıma ünitesine ihtiyaç duyma gibi problemleri ortadan kaldırıyor. Çift örtü teknolojisiyle iç örtü çekirdek teli ile dış örtü arasında oluşan koninin derinliğini artırarak daha iyi ark koruması, yüksek ark ve tutuşma kararlılığı ile düşük sıçramalı ve kararlı damla geçişi sağlıyor.

    F 304 L, F 316 L ve F 309 ürünleriyle mükemmel kaynak görüntüsü ve sürekliliği sağlayan Clearosta F özlü kaynak teli grubu ise Kaynak sırasında kararlı yanış ve standartlara uygun mekanik özellikleriyle dikkat çekiyor. Gazaltı ve tozaltı kaynağında karşılaşılan yetersiz nüfuziyet, kaynak malzemesinin ana metali sarmaması, cüruf kalıntıları gibi tipik dezavantajları ortadan kaldırıyor. Standart M21 (Ar + %15-25 CO2) karışım gazı kullanımında gazaltı kaynağına göre daha düşük kaynak maliyeti sunan Clearosta F özlü kaynak teli grubu, standart sabit voltajda (CV) ve Lincoln Electric’in sahip olduğu darbeli kaynak modunda çalışırken gazaltı kaynağına göre daha kolay kaynak yapmaya olanak veriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.