DOLAR 32,4308
EURO 34,4731
ALTIN 2488,841
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Askaynak’tan “Meme Kanseri” hakkında bilinçlendirme eğitimi

    Askaynak’tan “Meme Kanseri” hakkında bilinçlendirme eğitimi
    27.11.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin lider kaynak uzmanı Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, kadın çalışanlarına yönelik “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Kendi Kendine Muayene Eğitimi” düzenledi. Kadınlar arasında en sık görülen ve vakaların üçte birinin ölümle sonuçlandığı kanser türü olan Meme Kanseri ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen eğitimin periyodik olarak tekrarlanması planlanıyor.

    Yenilikçi ürünleriyle kaynakçıların işini kolaylaştıran Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, en çok ölüm oranına sahip ikinci kanser çeşidi olan ve her 8 kadından 1’inde rastlanan Meme Kanseri hakkında farkındalık oluşturmak ve doğru bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Kendi Kendine Muayene Eğitimi” düzenledi. Askaynak’ta çalışan tüm kadınların katıldığı eğitimde, bölge çalışanları ise Skpe bağlantısı ile eğitimi canlı olarak takip ettiler. Periyodik olarak tekrar edilmesi planlanan eğitimde; Meme Kanseri Türleri, Risk Faktörleri, Meme Kanserinin Belirtileri ve Tarama Yöntemlerinden bahsedildi ve kendi kendine nasıl muayene yapılabileceği konusunda bilgi aktarıldı.

    “Kanserden Korkmayın, Geç Kalmaktan Korkun” mottosunun vurgulandığı eğitimde erken tanı ile hayatta kalma oranının arttığına da dikkat çekildi. Buna göre; birinci evrede tanı konması durumunda yaklaşık %92, ikinci evrede ise %85 oranında hayat kurtarabiliyor. %1 gibi düşük bir oranda olsa da erkeklerde de görülen Meme Kanseri’ne kadınlar arasında daha sık rastlanıyor. Bu önemli soruna dikkat çekmek için önemli bir adım atan Askaynak, “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Kendi Kendine Muayene Eğitimi” ile tüm kadın çalışanlarının bu konuda bilgi birikimini ve farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.