DOLAR 32,584
EURO 35,0328
ALTIN 2461,207
BIST 9890,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Astron GPS Solar,  Quartz Astron’un 50’nci yıl dönümünü kutluyor

    Astron GPS Solar,  Quartz Astron’un 50’nci yıl dönümünü kutluyor
    12.10.2019
    A+
    A-

    Yeni Astron GPS Solar koleksiyonuna, 1969 Quartz Astron’un tasarımı yansıyor. SSH021

     

    Bugün, Seiko Quartz Astron’un quartz devrimini başlatmasından 50 yıl sonra, bu önemli teknolojinin popülerliği, yaygınlığı ve kullanışlılığı beklentilerin ötesinde kanıtlandı. Quartz Astron, ayda +5 / -5 saniyelik şaşırtıcı hassasiyeti ile dünyanın saati söyleme şeklini değiştirdi. Diapozon şeklindeki quartz osilatörü gibi birçok yeniliği saat endüstrisi dışında da kullanıldığı için elektronik endüstrisinin geleceğini de şekillendirdi.1969 yılından bu yana Seiko’nun quartz teknolojisi neredeyse tüm insanların hayatına dokunmuş ve durmadan değişen dünyamızda önemli bir rol oynamaya devam etmektedir.

    Bugün yeni Astron GPS Solar 5X serisi, tasarımı ve teknolojik yenilikleri ile 50 yıl öncesinin Quartz Astron’una bağlılığını gösteriyor.

     

    1969 Quartz Astron.

           Başlattığı devrim, bugün de devam eden saat.

     

    GPS Solar 5X kalibre.

    Astron’a yeni bir şöhret katan teknolojik başarı

     

    Yedi yıl önce piyasaya sunulan Astron GPS Solar, o günden bugüne elektronik saatçilik sanatını yeni zirvelere çıkardı. 100 bin yılda bir saniye hassasiyet, enerjisini sadece ışıktan alarak GPS ağına bağlanma ve yeryüzündeki tüm zaman dilimlerinde* otomatik olarak ayarlanma özellikleri ile Astron GPS Solar, uluslararası seyahat edenler ve yüksek hassasiyet meraklıları tarafından büyük rağbet gördü.

    * Bölge / zaman dilimi / DST (Yaz saati) değişikliğ olması halinde manuel zaman dilimi ayarlaması gerekebilir.

     

    Bugün Astron GPS Solar koleksiyonu, Kronograf, Dual-Time, World-Time ve Big-Date versiyonlarına ilave olan bu yeni serinin makinesi 5X53 Dual-Time ile büyüyor. 5X kalibre, hassasiyetini* korumak için günde iki kez uydu ağına bağlanıyor, Yaz Saati** ayarını otomatik olarak yapar ve kullanıcının zaman dilimi değiştirmesi durumunda saat, bir butona basılmasıyla, bulunduğu yerin saatine otomatik olarak ayarlanır. Akrep, yelkovan ve saniyenin birbirinden ayrı ilerlemesini sağlayan sistem sayesinde bu işlem çok hızlı gerçekleşiyor. Ayrıca 5X kalibre, kullanıcıya, ana saat göstergesini, anında evden yerel saate ve tam tersine değiştirme imkanı verir. Uluslararası seyahat edenler için her zamankinden daha mükemmel.

     

    *Kadran sensörü gün ışığını algıladığında, saat GPS uydu ağına bağlanır ve kendini otomatik olarak doğru zamana ayarlar.  Eğer saat ışığı algılamadığı bir konumdaysa, saat, en son başarılı manuel bağlantıyı hatırlar ve tekrar aynı saatte GPS sinyali almaya çalışır.

     **5X serisinde, zaman dilimi ayarı başarılı ise, saat local DST’yi gösterecektir. (Zaman dilimi manuel olarak ayarlanırsa DST otomatik olarak ayarlanmayacaktır.)   

     

    Tasarım ve teknoloji : 1969, 2019 ile buluşuyor.

    1969 Quartz Astron 50. Yıl anısına limitli üretilen model  SSH023

    Yeni seri, 1969 Quartz Astron’un birçok tasarım özelliğini taşıyor. Kasa şekli, aynı kavisli siluet kasa, aynı geniş kulaklar ve benzer ince bezel. Mirasına saygı duymakla beraber, yeni model ileri teknolojinin konuştuğu modernliğe de sahip. Gelişmiş GPS modülü, bezelde, seramik yerine çelik kullanılmasına imkan tanıyor, böylece şimdiye kadarki en küçük ve en ince model olmasına rağmen yüksek performans sunuyor.

    Yeni koleksiyon dört model içeriyor. Siyah kasa ve bilezikli limitli üretilen modelin zirkon seramik bezeli, 50.yıl anısına elli kesite (faset) sahip.

    Seiko’nun 1969’daki başarısı, 50 yıl boyunca hassas zaman tutmaya ve dünyanın tercih ettiği saatin üretilmesine katkıda bulundu. Yarım yüzyıl önce başlayan devrim, Seiko’nun GPS Solar teknolojisinin gelişimi ve bu yeni koleksiyon ile Astron öncülüğünde devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.