DOLAR 32,587
EURO 35,0349
ALTIN 2457,125
BIST 9800,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aşurenin bereketi Özsüt’te

    Aşurenin bereketi Özsüt’te
    05.10.2017
    A+
    A-

    Kent Meydanı AVM Meydan Çarşı Katı’nda bulunan Özsüt, bolluğun, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan aşureye yılın her gününde menüsünde yer veriyor ancak bu özel tatlı, Aşure Günü’nde bambaşka bir anlam kazanıyor. Özsüt, bu yıl 30 Eylül’e denk gelen Aşure Günü’nde de, misafirlerine alışık oldukları o eşsiz tadı sunuyor. Özenle seçilen bakliyat, kuru meyve ve yemişlerle hazırlanan aşure, pirincin özel değirmenlerde öğütülmesiyle hazırlanan sübye ile doygun bir kıvama ulaşarak damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

    Özsüt menüsünün değişmez lezzetleri arasında yer alan aşure, yılın her gününde keyifle tüketiliyor ancak bu eşsiz tatlı, Aşure Günü’nde çok özel bir anlam kazanıyor. Bu yıl 30 Eylül’e denk gelen Aşure Günü’nden Muharrem Ayı’nın bitiş tarihi olan 20 Ekim’e kadar, Özsüt her zaman olduğu gibi bolluğun, bereketin ve paylaşmanın adresi olmaya hazırlanıyor.

    Özsüt ustaları tarafından özenle seçilen bakliyat, kuru meyve ve yemişlerle hazırlanan aşure, pirincin özel değirmenlerde öğütülmesiyle hazırlanan sübye ile doygun bir kıvama ulaşıyor. Damaklara olduğu kadar gözlere de hitap eden aşurenin süslemesinde ise, ceviz, kayısı, kuş üzümü, susam ve tarçın kullanılıyor.

    Özsüt’ün tüm ürünlerinde olduğu gibi hiçbir koruyucu katkı maddesi kullanılmayan aşure, porsiyonu 11 TL’ye satışa sunuluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.