DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Asya’da peynir dönemi Muratbey ile başlıyor

    Asya’da peynir dönemi Muratbey ile başlıyor
    11.03.2019
    A+
    A-

    İnovatif ürünleriyle Türkiye’nin ve dünyanın peynir anlayışını değiştiren Muratbey, ihracat ağına Güney Kore’yi ekledi. İnovatif ürünleriyle dünya genelinde markalı büyüme stratejisi yürüten Muratbey, Güney Kore’ye peyniri sevdiren marka olacak. Başta ABD olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Japonya ve Kıbrıs gibi farklı coğrafyalarda birçok ülkeye ihracat yapan Muratbey’in hedefi, Uzak Doğu ülkelerinde de ihracatını artırmak.

    İnovasyona verdiği önemle Türkiye’de peynirin gelişimine yön veren Muratbey, lezzetli peynirlerini artık Güney Kore’ye de ulaştırıyor. 2018 yılında ihracat çalışmalarına hız verdiklerini aktaran Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, ‘‘Katılım sağladığımız dünyanın önde gelen fuarlarında etkili bağlantılar kuruyor, hem geleneksel hem de inovatif peynirlerimizi ziyaretçilerle buluşturuyoruz. 2018 boyunca katıldığımız global fuarlar kapsamında Güney Kore’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülke ile temas kurduk. Peynirlerimizi çok seven, benzersiz ve lezzetli bulan Güney Koreliler ile yaptığımız görüşmeler sonucu ilk ürün gönderimimizi gerçekleştirdik’’ dedi.

    ‘‘Tescilli ürün Burgu çok beğenildi’’
    Güney Korelilerin özellikle tescilli ürün Burgu’yu çok sevdiklerini belirten Hamit Erol, “Güney Koreliler Burgu’nun gerek şekli gerekse lezzetini çok beğenerek tekrar tekrar yemek istediler. Burgu’nun Muratbey’e ait bir inovasyon olduğunu ve sadece Muratbey tarafından üretilebildiğini öğrenince de çok etkilendiler. Buradan da görüyoruz ki uzmanlığınız ne olursa olsun, farklılaşma ve inovasyon başarıyı beraberinde getiriyor” dedi.

    ‘‘Milli başarı, milli gurur’’

    İhracat noktalarını genişleten bu hamlenin Türkiye’nin ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını belirten Hamit Erol peynir yeme alışkanlığının az olduğu bir ülkeye ürünlerini ulaştırarak milli bir başarıya imza attıklarını vurguladı. Erol; ‘‘Muratbey olarak kendi alanında tek olan ürünlerimizi Asya pazarıyla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sıradaki hedefimiz ise diğer Asya ülkeleri.  Ürün numunelerimizi gönderdiğimiz diğer Asya ülkelerinden de çok güzel dönüşler aldık. Yakında ihracat ağımıza yeni ülkeleri katmayı hedefliyoruz” dedi.

    Ülkeye döviz girdisini artırmaya devam edeceğiz

    İhracat yaptığı ülke sayısını artıran Muratbey, Güney Kore’nin yanı sıra Avrupa Birliği ülkeleri, ABD, Ortadoğu ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Balkan ülkeleri, KKTC gibi dünyanın birçok ülkesine ürünlerini ulaştırıyor. Avrupa Birliği ülkelerine Türkiye’den peynir ihracatı yapan tek marka olduklarını aktaran Hamit Erol “Ülkemiz topraklarında doğup gelişen milli bir marka olarak ekonomimize ihracat çalışmalarımız ile destek oluyoruz. Yıl sonuna kadar ülkemize döviz girdisini artırmayı ve ihracat ciromuzu yüzde 40 büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

    Yurt dışı markalaşma çalışmaları sürüyor

    Markamızın yurt dışı çalışmalarını, pazarlama araştırmalarını ve dijital yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyleyen Hamit Erol “İngilizce ve Arapça sosyal medya hesaplarımız ile yurt dışındaki tüketicilerimiz ile yakın iletişim kuruyoruz. Öte yandan ülke bazlı pazarlama faaliyetlerimize devam ediyoruz. Instagram, Twitter ve Facebook’da “MuratbeyLebanon” isimli hesabımızı Lübnan’daki yerel iş ortaklarımız ile yönetiyoruz. Tüm bunların yanı sıra farklı ülkelerdeki peynir tüketme alışkanlıkları hakkında tüketici araştırmaları da gerçekleştirerek pazarlama çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.

    Türk peynirini dünya sofralarıyla buluşturan Muratbey, Türkiye’nin ihracatını ve markalaşmayı artırmayı hedefleyen Turquality Marka Destek Programı’na kabul edilen firmalar arasında da bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.