DOLAR 32,4508
EURO 34,7434
ALTIN 2436,783
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Atlas Copco Kompresör’den çimento üretimine yüzde 35 enerji tasarrufu

    Atlas Copco Kompresör’den çimento üretimine yüzde 35 enerji tasarrufu
    10.10.2019
    A+
    A-

    Dünyanın lider endüstri kuruluşlarından biri olarak, sürdürülebilir sanayi verimliliğini destekleyen Atlas Copco Kompresör, ZS Vidalı Blower serisi kompresörleri ile çimento üretiminde yüzde 35’e varan enerji verimliliği sağlıyor. Atlas Copco Kompresör, bir üretim tesisinin harcama kalemleri arasında yüzde 40 ile en büyük payı elan elektrik maliyetlerini düşüren üstün teknolojisi ile çimento üretiminde kayıpların önüne geçiyor.

    Atlas Copco Kompresör, piyasada loblu ya da roots tip olarak bilinen, çok yüksek gürültü oluşturması ve yüksek enerji tüketmesi nedeniyle üretime olumsuz etki eden blower’lara karşın geliştirdiği üstün vidalı teknolojisiyle, sektöre üst düzey bir boyut kazandırıyor. Atlas Copco Kompresör, çimento üreticilerinin basınçlı hava ihtiyacını sağlamak için vidalı teknoloji kullanarak ürettiği ZS Vidalı Blower serisi kompresörleriyle, çimento üretiminde yeni bir sayfa açıyor. ZS Vidalı Blower serisi, üretim sırasında maliyet yükü yaratan loblu tip blower’larla kıyaslandığında zaman ve enerjiyi gözeten avantajlar sağlıyor.

     

    Geri kaçırma sorununa son!

    ZS vidalı Blower serisi, sonsuz vida sisteminden oluşan bir sıkıştırma ünitesine sahip. Bu vidalı sistem sayesinde lob teknolojisindeki gibi dış sıkıştırma yerine, dişli içerisinde (vida içi) sıkıştırma gerçekleşiyor. Bu sayede loblu blower’larda yüksek basınçlarda gerçekleşen geri kaçırma problemi ortadan kalkıyor. Üstün vida teknolojisi, 1.5 bar basınç değerlerine kadar ulaşabiliyor. ZS Vidalı Blower’ların sahip olduğu sıkıştırma ünitesi ile loblu blower’lardaki gibi kayış kasnak kullanılmasına gerek kalmıyor.

     

    Ortalama 2 yılda kendini amorti ediyor

    ZS Vidalı Blower serisi kompresörler, sunduğu enerji tasarrufu sayesinde ortalama 2 yılda kendini amorti ediyor. Düzenli bakım yapıldığında bu süre, 1 yılın altına gerileyebiliyor. Şirket; yol verici, frekans konvertörü ve ses kabini ile birlikte sunduğu ZS Vidalı Blower serisi kompresörlerde, ayrıca vida grubuna 5 sene garanti veriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.