DOLAR 32,4453
EURO 34,7435
ALTIN 2437,218
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AUSDER ilk uluslararası işbirliğini Güney Koreli ITS ile imzaladı

    AUSDER ilk uluslararası işbirliğini Güney Koreli ITS ile imzaladı
    27.05.2017
    A+
    A-

    27 Haziran 2016’da resmen faaliyetlerine başlayan Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, kuruluşunun birinci yıldönümüne yaklaşırken ilk uluslararası iş birliği protokolünü 25 Mayıs’ta ITS Güney Kore ile imzaladı.

    Akıllı Sistemlerin organizasyonu konusunda sivil inisiyatif eksikliğini tamamlayan ve çalışmaların daha profesyonel bir zeminde yürütülmesi için önemli görevler üstlenen Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, İstanbul’da düzenlenen Intertraffic İstanbul Fuarı kapsamında gerçekleştirilen protokolle yalnızca ülke içindeki iş birliklerini teşvik etmekle kalmadı, uluslararası iş birlikleri için de ilk adım atmış oldu.

    İmzalanan protokol öncesinde Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında Güney Kore ve Türkiye’deki gelişmelerin konu edildiği bir oturum gerçekleştirildi.

    Oturumda konuşan AUSDER Başkanı Erol Yanar derneğin amacını; Akıllı Ulaşım Sistemleri konusunda bütün taraflara hitap ederek birleştirmek, ortak dilin oluşmasını ve standartların uygulanmasına hizmet etmek şeklinde tanımlayarak, dünyadaki örneklerinde olduğu gibi ilerleyen dönemlerde yalnızca yerel değil küresel ölçekte de etkin rol oynayan bir oluşum olmayı hedeflediklerini açıkladı.

    Intertraffic Istanbul Ulaşım Sektörünü İki Yılda Bir İstanbul’da Buluşturuyor…
    Türk ulaşım sektörünü 18 yıldır aynı çatı altında biraraya getiren Intertraffic İstanbul, 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapıldı. Bu yıl 30 ülkeden yaklaşık 200 katılımcının yer aldığı Intertraffic İstanbul’a, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler gibi 90’dan fazla ülkeden ziyaretçi geldi.

    T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, Özel İdareler, Belediyeler, Müteahhit, Proje ve Danışmanlık Firmaları ve ulaştırma alanında faaliyet gösteren tüm üreticilerin hem katılımcı hem de ziyaretçi profili olarak yer aldığı Intertraffic İstanbul’da, akıllı ulaşım sistemleri, trafik güvenliği, trafik yönetimi ve planlaması, park sistemleri, ulaşım altyapı sistemlerine dair geliştirilen en son ürün, hizmet ve projeler tanıtıldı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.