DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AVM’lerde sertifikalı araç geçiş kontrol ürünleri zorunlu olmalı

    AVM’lerde sertifikalı araç geçiş kontrol ürünleri zorunlu olmalı
    14.11.2017
    A+
    A-

    AVM’lerde sertifikalı araç geçiş kontrol ürünleri zorunlu olmalı

     

    Avrupa’da yaşanan toplumsal terör olayları pek çok noktada güvenlik ihtiyacını beraberinde getiriyor. Arma Kontrol, özellikle AVM gibi kamuya açık alanlarda mutlaka entegre güvenlik sistemlerinin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, güvenlik zafiyetinin minimum seviyeye indirilebileceğinin altını çiziyor.

     Son dönemde artan sivil alanlardaki terör olayları, dikkatleri kamuya açık alanlardaki güvenlik sorunlarına çekiyor. Özellikle insan popülasyonunun yoğun olduğu AVM gibi alanlarda güvenlik zafiyetinin minimum seviyeye inmesi gerektiğini ifade eden Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, Terör ne yazık ki bugün küresel bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle insanların yoğun bir şekilde bulunduğu AVM’lerde araç giriş çıkışları kamu güvenliği için büyük risk taşıyor. AVM’lerde yakın zamanda zorunlu hale gelen plaka tanıma sistemi bu noktada atılan önemli bir adım. Buna benzer olarak Road Blocker veya mantar bariyer sistemlerinin de AVM’lerde zorunlu hale getirilmesiyle daha güçlü güvenlik tedbiri alınmalı’’diyor.

     Sertifikalarını sorgulaması şart

    Road Blocker, mantar bariyer sistemleri ile entegreli çalışan araç altı tarama sistemlerinin AVM güvenliğinde standart bir uygulama haline gelmesi gerektiğini belirten Koray Kartal, ürünlerin sertifikalı olmasının da hayati derecede önemli olduğuna dikkat çekiyor.

    Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, merdiven altı diye tabir edilen üreticilerin hiçbir belge olmaksızın kamu güvenliğini önemli derecede tehlikeye atan ürünleri piyasaya sunduklarını ifade ederek;

    ‘’Firmaların sunmuş oldukları test belgelerinin uluslararası onaylanmış kuruluşlar tarafından akredite edilmiş sertifika merkezleri tarafından verilmiş olması gerekir. Güvenlik tedbirlerini bu ürünlerle yapan işletmeler sertifikalarını sorgulamalı ve hangi belgelere sahip olduğunu öğrenmeli’’ diye konuşuyor.

     

    Araç geçiş kontrol sistemleri ile maksimum seviye güvenlik

    Dünyada güvenlik harcamalarının 2016’ya göre yüzde 10 oranında artış gösterdiğini dile getiren Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, Arma Kontrol ürünlerinin diğer güvenlik sistemleriyle entegreli çalışarak AVM güvenliğini maksimum seviyeye taşınabileceğine dikkat çekiyor. Kurulduğu günden bugüne 3000’den fazla projeye imza atan Arma Kontrol, sadece AVM değil, insan popülasyonunun yoğun olduğu okul, hastane, şehir meydanları gibi alanlarda da güvenlik ürünleriyle hizmet veriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.