DOLAR 32,3337
EURO 35,1133
ALTIN 2312,367
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avrupa Yakası’nın yükselen yıldızı Başakşehir

    Avrupa Yakası’nın yükselen yıldızı Başakşehir
    19.05.2020
    A+
    A-

    Pandemi salgınının etkileri sürüyor. Tüm dünya ev karantinasında yaşamını sürdürmeye çalışırken gayrimenkul satışlarında ise aranan kriterler değişiyor. Koronavirüsün hayatımıza girmesinden itibaren şehir merkezinden uzaklaşmaya doğru bir yönelim oluştu. Arsa ve çiftlik arayışları artıyor. Yaşam alışkanlıklarımız değişiyor. Gözden uzak,  müstakil, bahçeli konutlara ilgi artıyor. İstanbul’da en çok ilgi gören ilçelerden biri de 2008 yılında Küçükçekmece ve Esenler’den ayrılan mahalleler ile Bahçeşehir Belde Belediyesi’nin birleştirilmesiyle oluşturulan Başakşehir.

    İnşaat firmaların ilk tercihlerin biri

    İnşaat firmalarının yatırım yaptığı bölgelerden olan, kuzeyde Arnavutköy, kuzeydoğuda Sultangazi, doğuda Esenler, güneyde Bağcılar, Küçükçekmece ve Avcılar ile batıda Esenyurt ilçeleriyle çevrili olan Başakşehir, konut sektöründe her geçen gün artış yaşıyor.

    Bölgede 15 yıllık gayrimenkul sektörü tecrübesi olan Projekspert Gayrimenkul’e göre Başakşehir, bölgenin en hızlı gelişen yerlerinden biri haline geldi.

    Birçok merkezi noktaya ve TEM ile E5 gibi ana ulaşım yollarına yakın, hafif raylı sistem ile diğer bölgelere bağlantılı olan Başakşehir’deki projeler, ağırlıklı olarak orta gelir grubuna yönelik. Bölgede en çok 3+1, sonrasında ise 2 +1 ve 4+1 konut tipinin üretildiği görülüyor.

    Konut fiyatları minimum 343, maksimum 573 bin TL

    Projekspert Gayrimenkul’e göre, Başakşehir bölgesindeki konut projelerinde ortalama m2 fiyatları 7 bin 740 TL iken şerefiyelerine göre 15 bin TL’lere kadar çıkan m2 fiyatlarına da rastlamak mümkün. Başakşehir’de konut fiyatları ortalaması 100 m2 daire için 458.407 TL, geri dönüş süresi ise 22 yıl. Başakşehir’de satış trendlerine bakıldığında ise satış fiyatları değişimi 1 aylık yüzde 2.21, 3 yıllık değişim 26.5, 5 yıllık değişim ise 73.3 seviyesinde.

    Başakşehir genellikle orta-üst segment gelir düzeyindeki çoğunlukla beyaz yaka çalışan ya da firma sahiplerinin tercih ettiği yaşam alanı vaat ediyor. Başakşehirlilerin genel eğitim seviyesinin yüksek olması İstanbul geneline göre daha nezih bir yaşam merkezi olmasını sağlıyor. Koronavirüs salgınından sonra ise zaten yükselişte olan Başakşehir’e ilgi daha da arttı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.