DOLAR 32,328
EURO 35,0688
ALTIN 2282,299
BIST 9002,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avustralya’da aldığınız eğitimi Avustralya’da çalışarak pratiğe dönüştürebilirsiniz

    Avustralya’da aldığınız eğitimi  Avustralya’da çalışarak pratiğe dönüştürebilirsiniz
    14.11.2017
    A+
    A-

    Yüksek öğretimde Türkiye’den Avustralya’ya giden öğrenci sayısında son 3 yılda yüzde 15 artış görülmekte. 43 üniversitenin bulunduğu Avustralya, 22 üniversitesi ile dünyanın en iyi 400 üniversitesi arasında yer alıyor. Hub-Edu Eğitim, Kariyer ve Göçmenlik Danışmanlığı Firma Direktörü Simon Boncukçu, diğer ülkelere göre Avustralya’nın güvenlik, kalite ve fiyat avantajları ile öne çıktığını kaydediyor.

    Çocuklarının yüksek öğrenimini yurt dışında yapmalarını isteyen ailelerin en önemli sorunlarından biri ülke seçimi. Veliler eğitim kalitesi ve fiyat kriteri konusunda ince eleyip sık dokurken, güvenlik konusu da ülke seçiminde önemli rol oynuyor. Dünyanın en iyi 400 üniversitesi arasında 22 üniversitesi ile önemli bir ayrıcalığa sahip olan Avustralya, güvenlik, kalite ve fiyat avantajı ile artık akla ilk gelen ülkeler arasında başı çekiyor.

    Yüksek lisans öğrencisine 2 yıl çalışma izni

    Avustralya’da eğitim ve kariyer danışmanlığı hizmeti veren Hub-Edu’nun direktörü Simon Boncukçu, Avustralya’nın; bilinçli, hedefleri olan ve kendi ayakları üzerinde durabilecek öğrenciler için doğru bir adres olduğunun altını çiziyor. Avustralya’daki üniversitelerin eğitim kalitesiyle ve araştırmalara yaptıkları yatırımlar sayesinde uluslararası bir başarı ve üne sahip olduklarını söyleyen Boncukçu, “Avustralya’da eğitimin diğer ülkelere kıyasla bazı avantajları var. Avustralya’da öğrenci olan bir kişi öğrenimi süresince yarı zamanlı işler bularak iş deneyimi kazanabiliyor. Yani okulda aldığınız eğitimi günlük yaşamda pratiğe dönüştürebilirsiniz. Bu çalışma, eğitiminize katkı sağladığı gibi bütçenize de katkı sağlamakta. Ayrıca lisans eğitimi bitiminde ya da yüksek lisans yaptıktan sonra da mezunlara fazladan 2 yıl çalışma ve oturma izni veriliyor.” açıklamasını yapıyor.

    Fiyatlar 13 – 50 bin Avustralya dolar arasında değişiyor

    Doktora yapanların 4 yıla kadar çalışma iznine sahip olduklarını vurgulayan Boncukçu, Avustralya’nın, Türkiye’de ABET ve MUDEK akreditasyonu bulunan mühendislik lisans programlarından mezun olan öğrencilere çalışma deneyimi kazanabilmeleri için 18 aylık yaşama ve çalışma fırsatı sunulduğunu kaydediyor. Boncukçu Avustralya’dan alınan diplomalarla dünyanın hiçbir ülkesinde denklik anlamında bir sıkıntı yaşanmadığını kaydederken, yüksek öğretim fiyatlarının birçok ülkeden daha avantajlı olduğunu ve yıllık eğitim ücretlerinin 13 bin Avustralya doları ile 50 bin Avustralya doları arasında değiştiğini ifade ediyor.

    Öğrencilere global bir kariyer – global bir iletişim ağı vaat ediyor

    Avustralya’nın başarıyı ödüllendiren bir eğitim sistemine sahip olduğunu söyleyen Simon Boncukçu, “Avustralya’daki 43 üniversitede de eğitim çok iyi kalitede. Popüler bölümler ise, IT (bilgi teknolojileri), işletme, pazarlama, turizm ve mühendislik. Ek olarak SAP tabanlı IT eğitimi verilen ve İş Analisti olarak adlandırabileceğimiz “Business Analyst” bölümü de ön plana çıkıyor. Avustralya bilim kuruluşları ise kalitesiyle dünyada 8. sırada. Avustralya Ulusal Bilim Ajansı CSIRO 15 alanda dünyada en iyi %1’in içinde. Ek olarak dünyanın en iyi 400 üniversitesi sıralamasında Avustralya 22 üniversitesiyle yer alıyor. Nobel Ödülü alanlar listesinde 13 Avustralyalı bulunuyor. Bir anlamda Avustralya, öğrencilere global bir kariyer ve global bir iletişim ağı vaat ediyor.” diyerek bilgilendirmede bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.