DOLAR 32,5382
EURO 34,9153
ALTIN 2437,297
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aynı oteli en ucuza siz alacaksınız

    Aynı oteli en ucuza siz alacaksınız
    14.08.2018
    A+
    A-
    İnternetin hayatımıza girişi ile günlük yaşamımız ve alışverişle ilgili hemen her şey arama motorlarından sorulur hale geldi. Bu sebeple son 10-12 yıldır, tüketiciler tatil araştırmasını da arama motorlarında yapıyorlar. Birçok firmaya telefon açıp, tek tek hepsini ziyaret etmektense, her tür bilgiye bir tık mesafesinde ulaşabiliyorlar. Buldukları alternatifleri kıyaslayıp, sonrasında da takıldıkları konular için satın alacakları tur operatörü veya seyahat acentelerini arayarak kararlarını veriyorlar.

    Teknolojinin bu hızlı gelişimi nedeniyle, masaüstü bilgisayarların yerini laptoplar alırken, kısa
    zaman içinde de laptoplar yerini mobile kaptırdı. Artık seyahat severler, işe giderken/dönerken bile akıllı cep telefonlarından tatil araştırması yapabiliyor. Üstelik araştırmalar gösteriyor ki, hemen her
    tur operatörünün web sitesi girişleri ortalama %80 mobil üzerinden yapılıyor. Yani artık laptop ve desktop aracılığı ile araştırma yapan sayısı ciddi oranda azaldı.
    Mobilden araştırma yapan tüketici arama motorlarından tek tek turlara bakıp, hareketli bir ortamda
    tek tek kıyaslama ve buna zaman harcama şansına sahip değil doğal olarak. Bu da, birkaç sene öncesinde Meta Search dediğimiz, tek bir arama ile tur paketi/otel/Araba kiralama veya uçak biletini onlarca alternatif ile yüzlerce siteden araştırıp, tüketici faydasına sunan web sitelerinin ön plana çıkmasını sağladı. Artık tüketiciler gidecekleri bir seyahatte, kalacakları aynı otel, aynı uçak veya
    aynı tur için en az ücreti, birkaç saniye içinde karşılarında görebiliyor. Böylece hiç kimseye sormadan, kararını verip, yüzlerce sitenin arka planda çalışarak sunduğu en ideal oteli en uygun fiyata ve en hızlı şekilde satın alabiliyorlar.

    Bu tarz web sitelerinin son dönemlerde sayılarında ciddi artışlar oldu. Buna karşın pek çoğu ya sadece otel, ya sadece uçak bileti yada sadece araba kiralama hizmeti sunuyor. Bunların hepsini aynı platformda toplayan çok az web sitesi mevcut.

    Seyahate giderken otelinizi, araç kiralamanızı ve uçak biletinizi yüzlerce site üzerinden sorgulama yaparak en ucuza karşınıza getiren, Türkiye’de 15.000’den fazla otel listeleyen ve 11 yıldır bu hizmeti sunan Neredekal.com güzel bir örnek. Tüketiciye sundukları faydalar konusunda Neredekal.com Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat “Tüketici dostu mobil uygulamamız ve web sitemiz aracılığı ile seyahat severlere birkaç kriter girerek, onlar için en ideal otelleri listeleyip, aynı oteli en uygun fiyata bulabilecekleri yerleri listeliyoruz. Tüketici dilerse en uygun uçak biletini ve en uygun araç kiralama araştırmasını da bizim sitemiz üzerinden yaparak, tatilinde kullanacağı aynı kalitedeki tüm servisleri en ucuz fiyata alabiliyor. Biz Neredekal.com olarak tüketiciye satış yapmıyoruz, sadece onlara aynı hizmeti en ucuza nerede bulabileceklerini gösteriyoruz. Tüketici bazen daha ucuza otelden rezervasyon yaptırıyor, bazen de seyahat acentelerinden… Bizim fonksiyonumuz sadece tüketiciye aynı oteli, aynı uçuşları ve aynı araç kiralama hizmetini en ucuz nerede bulabileceklerini göstermek, yani seyahat sever faydasına çalışıyoruz. Saatlerce araştırma yapmadan kısa zamanda istedikleri sonuca ulaştırıyoruz.” açıklamasında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.