DOLAR 32,5171
EURO 34,9014
ALTIN 2441,99
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bağışıklık sistemi dostu, İnsan Odaklı Aydınlatma® teknolojisi

    Bağışıklık sistemi dostu, İnsan Odaklı Aydınlatma® teknolojisi
    04.05.2020
    A+
    A-

    Bonn Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Soyhan Bağcı’ya göre, İnsan Odaklı Aydınlatma®, sirkadiyen ritmimizin desteklenmesi ve bağışıklık sistemimizin etkinliği için çok önemli bir teknoloji.

    Bonn Üniversitesi, Neonatoloji ve Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soyhan Bağcı yaklaşık 15 yıldır bebek, çocuk ve hamileler ile erişkin yoğun bakım hastalarında sirkadiyen ritim ve yapay ışığın olası etkileri üzerine araştırmalar yapıyor. Doç. Dr. Soyhan Bağcı’ya göre; ‘’ Yetersiz miktarda gün ışığı alınması ve / veya gün boyu sabit yapay aydınlatmadan kaynaklanan tek tip ışık şiddeti ve tek tip rengine maruz kalınması durumları ‘’ sirkadiyen ritimde kaymalara ve buna bağlı olarak başta kalp atış hızı, kan basıncı ve vücut ısısı olmak üzere, vücudun normal fizyolojik ve biyolojik fonksiyonlarında verimsizliğe ve değişkenliklere neden oluyor.Bağışıklık sistemimizin virüs, mikrop ve benzer etkenlere karşı en etkili savunma sistemimiz olduğunu belirten Doç. Dr. Bağcı şöyle devam ediyor; ‘Bağışıklık sistemi hücrelerinin işlevi üzerinde önemli bir etkiye sahip olan sirkadiyen ritim stabilize edilebilir ve desteklenirse, bağışıklık sisteminin birçok hastalıkla mücadele yeteneğinin arttırılması mümkün. Ancak, gerek tedavi gerekse hasta bakımı amaçları ile kullanılan Hastaneler, Bakım Evleri, Rehabilitasyon Merkezleri ve benzeri tesisler bu teknolojiyi hem yeteri kadar bilmiyor, hem de yeteri kadar kullanmıyorlar. Bu konuda gelişen ve çeşitliliği artan bilimsel çalışmalar ve bu çalışmalardan alınan olumlu sonuçlarla birlikte, çok yakın zamanda ’İnsan Odaklı Aydınlatma®‘ teknolojisinin önemi daha iyi anlaşılacak ve yaygın olarak kullanıma girecek.

    Doç. Dr. Bağcı yaptığı bilimsel çalışma, deney ve araştırmalarla ülkemizin gurur duyması gereken bir Türk bilim insanı. İnsan Odaklı Aydınlatma® teknolojisinin gelişimi, tanıtılması ve uygulanması için temasta olduğu ve motive etmeye çalıştığı Türk firmalarla da gerek bilgi paylaşımı, gerekse sistemin gelişimi için yan yana çalışıyor. Zira, bu teknolojinin hem insan sağlığına yapacağı katkılara, hem de firmalarımızın uluslararası rekabette öne geçirilmesi için bir basamak olabileceğine inanıyor. Bu vesileyle, kendisine sektörümüze olan katkıları için teşekkürü borç biliyoruz. Doç. Dr. Soyhan Bağcı‘ya Soyhan.Bagci@ukbonn.de adresi üzerinden ulaşmak mümkün.LAMP 83, sektör önderliğinin kendisine yüklediği sorumluluk ve bilinç çerçevesinde zaten uzun yıllardır İnsan Odaklı Aydınlatma® teknolojisinin gelişimi üzerinde çalışıyor ve bu teknolojinin kullanıldığı ürün ve sistemler LAMP 83 müşterileri ve paydaşlarına standart bir hizmet olarak sunuluyor. İnsan Odaklı Aydınlatma® teknolojisi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve uygulama talepleri için web sitesini ziyaret edebilir, olası talepleriniz için anında online randevu oluşturabilir ve hali hazırda sistemin kullanıldığı uygulama hikayeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.