DOLAR 32,594
EURO 35,0141
ALTIN 2451,581
BIST 9763,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşümde birkaç misli hızlanmamız lazım

    Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşümde birkaç misli hızlanmamız lazım
    29.08.2017
    A+
    A-
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa Osmangazi’de kentsel dönüşüm anahtar teslim törenine katıldı.
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin anahtar teslim törenine katıldı. Dairelerini teslim alan vatandaşlara anahtarlarını veren Bakan Özhaseki, konuşmasında kentsel dönüşüm vurgusu yaptı. 1950’li yıllarda köyden kentlere göçün başladığını belirten Özhaseki, şehirlerin bu duruma karşı hazırlıksız yakalandığını ve ardından sağlıksız, kimliksiz şehirlerle karşılaşıldığını söyledi.
    Deprem riskine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması gerektiğine değinen Özhaseki, 2012’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan kentsel dönüşüm yasasının ardından bir süre sonra çıkarılması planlanan yasa ile çalışmaların hızlanacağını açıkladı. Bakan Özhaseki, “Kentsel dönüşüm yasasında hazırlıkları yaptık birkaç misli hıza ulaşmamız lazım. Bina bazlı dönüşümlere teşvik getiriyoruz ancak esas olan alan bazlı, mahalle bazlı olarak yapılması. Bu şekilde yapıldığında tüm sosyal donatı alanları hesaplanarak yapılıyor. Vatandaş evi tamamlandığında orada yaşamaktan keyif alıyor. Yasa çıktığında bu işi yapan belediyelere sıfır faizli kredi vereceğiz. Bursa genelinde desteğe devam ediyoruz. Asla elimizi buradan çekmeyeceğiz” açıklamalarında bulundu.
     “KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA HEPİMİZE İŞ DÜŞÜYOR”
    Osmangazi’de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin konum ve silüet açısından oldukça başarılı bir çalışma olduğunu da dile getiren Bakan Özhaseki, önümüzdeki yılın pilot yıl ilan edileceğini ve tüm Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlanacağını açıkladı. Özhaseki, “Dönüşüm konusunda hepimize iş düşüyor. Belediyelere büyük iş düşüyor. Vatandaşlarla görüşecekler, vatandaşa evlerini yenileyip verecekler. Sonuna kadar destek olacağız. Sıfır faizli krediler açacağız. Ama sizlere de iş düşüyor. Vatandaşlarımız anlayışlılar ancak 8-10 kişi buradan nasıl daha fazla alabilirim diye düşünüyor. Karşı siyasi partililer araya giriyor, yürütmeyi durdurma almaya çalışıyorlar. Bunlar doğru şeyler değil. Kendi kendimize yazık ederiz. Deprem öldürmüyor, yaptığımız bu sağlıksız binalar öldürüyor. Bu deprem siyasi görüş ayırmıyor. Biz anlaşmayı seven bir milletiz. Yürüyen işe kimse mani olmaya kalkmasın. Tıkanan noktalarda Bakanlık olarak biz devreye giriyoruz. Değerli başkanımızı tebrik ediyorum. Bakanlık olarak Büyükşehir Belediyesi’nin de ilçe belediyelerin de her zaman emrindeyiz” diye konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.