DOLAR 32,601
EURO 34,7812
ALTIN 2414,105
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan “Aynı Gökyüzünün Çocuklarıyız” projesi kapsamında Muzipo Kids’e ödül

    Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan “Aynı Gökyüzünün Çocuklarıyız” projesi kapsamında Muzipo Kids’e ödül
    23.10.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilk çocuk hareket üssü Muzipo Kids, kısıtlı şartlar altında yaşayan çocuklara fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle yürüttüğü “Aynı Gökyüzünün Çocuklarıyız” projesi kapsamında Aydın Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklara umut oldu. Hareket ve oyun odasının açılışına katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Muzipo Kids Kurucu Ortağı Aslı Olgun’a bu değerli proje için plaket takdim etti.

    15 şehirdeki 42 merkeziyle çocuklara erken yaşta spor alışkanlığı kazandıran Muzipo Kids, “Her çocuğun oyun oynama hakkı vardır.” ilkesini benimseyerek iki yıldır “Aynı Gökyüzünün Çocuklarıyız” sosyal sorumluluk projesini yürütüyor. Proje kapsamında Türkiye’de kırsal kesimde bulunan il, ilçe ve köylerde hareket alanları kuran Muzipo Kids, bu kez Aydın Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocukları sevindirdi.

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açılışını gerçekleştirdiği oyun ve hareket alanı çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini destekleyen ekipmanlarla donatıldı.

    Proje hakkında bilgi veren Muzipo Kids Kurucu Ortağı Aslı Olgun, “Muzipo Kids’in amacı; çocukları gerçek potansiyellerini keşfedebilecekleri, değişim sağlayabilecekleri, eğlenceli, yaratıcı, güvenli, haklarını gözeten bir ortamda, bilimsel yöntemlerle sağlıklı bir hayata hazırlamak ve içinde bulundukları anı dolu dolu yaşamalarını sağlamaktır. Kısıtlı şartlar altında yaşayan çocukların da bu fırsata erişebilmesi hedefiyle hayata geçirdiğimiz ‘Aynı Gökyüzünün Çocuklarıyız’ projesiyle bugüne dek; İstanbul Bakırköy, Ankara Sincan ve İzmir Aliağa Kadın Kapalı Cezaevlerine hareket parkurları kurularak çocuklara hareket ve oyun imkanı sağlandı; Ağrı Doğubayazıt ilçesinde bir ilkokula ve Diyarbakır Çınar ilçesindeki bir anaokuluna hareket alanları kuruldu. Son olarak Aydın Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocukları da yeteneklerini keşfedebilecekleri, gelişimlerini destekleyen özel parkurlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.