DOLAR 32,5456
EURO 34,9062
ALTIN 2429,62
BIST 9712,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin ilk Fintek Kümelenmesi için geri sayım başladı

    Türkiye’nin ilk Fintek Kümelenmesi için geri sayım başladı
    23.03.2024
    A+
    A-

    İTÜ ARI Teknokent liderliğinde bir araya gelen İTÜ ARI Teknokent’li fintek şirketleri Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Fintek Kümelenmesi kuruyor. Bölgesel ekonominin büyümesine katkı sağlayarak yeni teknolojik çözümlerin ortaya çıkarılmasına ve uluslararasılaşmaya ortam hazırlamayı amaçlayan Fintek Kümelenmesi kuruluyor. Fintek Kümelenmesi, kamu kurumlarının ilgili birimlerini, teknokent bölgesinde olmayan dış paydaş sermaye şirketlerini, üniversitelerin ilgili fakültelerini, vakıfları ve girişimcileri içinde barındırarak sektörün sorunlarını çözmek adına geniş yelpazeli bir model ile kurgulandı. Bu kümelenme yapısı, sektördeki ortak sorunların belirlenmesi ve çözümlenmesi için de önemli bir platform oluşturacak.

    Türkiye’nin girişimcilik, teknoloji ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent’in Teknoloji Tranfer Ofisi ARI TTO’nun kümelenme hizmetleri kapsamında İTÜ ARI Teknokent Fintek Kümelenmesi bilgilendirme ve vizyon toplantısı düzenlendi. İTÜ ARI Teknokent’te gerçekleştirilen toplantıya fintek alanındaki öncü firmalardan toplam 18 üst düzey yetkili katılım sağlarken Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip İTÜ ARI Teknokent Fintek Kümelenmesi’nin yol haritası üzerine görüşlerde bulunuldu.

    İTÜ ARI Teknokent Fintek Kümelenmesi sektörün sinerjisini artıracak

    Türkiye’de bilinen TTO yapılarından farklı olarak herhangi bir üniversiteye bağlı olmayan ve tüzel kişilik yapısı yerine teknokent departmanı modeli ile kurulmuş olan ARI TTO’nun Fintek  Kümelenmesi’nin kuruluşunda etkin rol üstlendiğini belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “Büyük bir hızla çalışmalarına devam ettiğimiz İTÜ ARI Teknokent Fintek Kümelenmesi’ni bölgesel ekonomimizin büyümesine önemli katkılar sağlamayı hedefleyerek, yeni teknolojik çözümlerin ortaya çıkarılmasına ortam hazırlamak adına kurguladık. Bu kapsamda, teknokentimizin çeşitli imkanları ve bünyesinde bulunan uzman ekipleri ile kümelenmenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi için gereken tüm destek ve koordinasyonu sağlayacağız. Fintek Kümelenmesi ile bölge firmalarımız, diğer teknoloji şirketleri ve çeşitli kamu kuruluşlarının fintek dikeyinde iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmasını sağlayacak bir yapı oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu yapı, sektördeki en iyi uygulamaları paylaşmayı, birlikte projeler üretmeyi, ortak problemlere yönelik çözüm geliştirmeyi ve güç birliği oluşturmayı hedefliyor. İTÜ ARI Teknokent Fintek Kümelenmesi, sektördeki diğer paydaşları da etkileyerek Türkiye’nin fintek alanındaki konumunu güçlendirecek. Ayrıca kümelenme, fintek alanında iş gücü ve yetenek havuzunu genişletmeyi, yatırımları artırmayı ve bölgenin fintek ekosistemini güçlendirmeyi de iş planına dahil etmiş durumda. Kümelenme yapısı, sektördeki ortak sorunların belirlenmesi ve çözümlenmesi için de önemli bir platform oluşturacak” dedi.

    Fintek Kümelenmesi Hibe Destek Programlarını Yakından Takip Edecek

    İTÜ ARI Teknokent Fintek Kümelenmesi, ulusal ve uluslararası hibe ve teşvik programlarının takipçisi olarak sektördeki dönüşümü desteklemeye devam etmeyi amaçlıyor. Ulusal düzeyde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destekleri, Ticaret Bakanlığı UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi) desteği ve Kalkınma Ajansları desteklerini yakından takip ederken; uluslararası alanda ise Avrupa Birliği proje destekleri ve Dünya Bankası desteklerine başvuru yapılması hedefleri arasında yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.