DOLAR 32,5171
EURO 34,9014
ALTIN 2441,99
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Banyoda bitki olur mu demeyin

    Banyoda bitki olur mu demeyin
    12.06.2018
    A+
    A-

    Yeni banyo trendleri ile alışılagelmiş klasik tarzdaki banyoları unutun. Artık, doğayla iç içe ve onun eşsiz güzelliğini hissedeceğimiz banyolar ön planda.  İtalya’nın lider banyo ürünleri markası ISVEA’nın Baş Tasarımcısı Ettore Giordano, nemli ortamları seven bitki ya da çiçeklerle banyoların daha canlı ve renkli hale getirilebileceğini söylüyor ve tercih edilmesi gereken bitkiler için önerilerde bulunuyor.

    Yeni trendler ile birlikte banyolar sıradanlıktan uzaklaşıyor. Gelişen teknoloji ve özgün tasarımlarla alışılagelmişin dışında mekanlar haline gelen banyolarda yeni trend, bitki yetiştirmek. Banyolara doğayı taşımak ve tüm mekanın atmosferini değiştirmek için bitkinin gücünden yararlanabilirsiniz. Kapalı ve nemli ortamlarda yetişen bitkiler sayesinde banyonuz, hem görüntüsüyle hem de kokusuyla kolay ama etkili bir değişikliğe uğrayacaktır. Alanında dünyanın önde gelen tasarımcılarından biri olan Ettore Giordano, banyolarınızda huzur bulabileceğiniz doğanın canlılığını ve çiçek kokularını bir arada yaşayabileceğiniz tüyolar veriyor.

    Aloe Vera

    Aloe vera bitkisi kaktüs cinsinden gelen bir bitki olduğu için banyoda kolaylıkla bakılabilir. Banyonuza modern bir esinti katacak bu bitki, mevsimlik sulama ihtiyacı olan, aydınlık ve sıcak mekanlarda yetişen bir tür. Bakımı ise oldukça kolay.

    Kurdele Çiçeği

    Çok şık ve ev ortamlarına uygun olan kurdele çiçeği, uzun düz yaprakları ile banyolara eşsiz bir görüntü veriyor. Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki, banyonuzda kullanılabilecek ideal bitkilerin başında geliyor. Hava akımlarından kolay etkilenen ve nemli ortamları seven kurdele çiçeğini, banyonuzun en şık köşesine yerleştirerek tropikal bir etki yaratabilirsiniz.

    Çin Herdemyeşili

    Adından da anlaşıldığı gibi her daim yeşil kalan bu çiçek, yaprak dökmüyor. Aynı zamanda nemi ve gölgeyi sevdiği için banyonuzun en nadide köşesinde yerini alacak cinsten. Banyolarda kolay bakılabilen bitkiler arasında yer alan Çin Herdemyeşili, yaprakları ne kadar koyu yeşilse, o kadar az güneş ışığına ihtiyaç duyuyor.

    Açelya

    Açelya çiçeği ile banyolar hem çiçek açıyor, hem de mis gibi kokuyor. Kokusu ve görüntüsü banyonuza ahenk katacak olan Açelya, banyo için en uygun çiçeklerden birisidir. Saksıda

    yetişen açelyanın bakımı da oldukça basit. Kısmi gölgede büyüyebilir, ancak yine de biraz güneş ışığına ihtiyacı vardır. Güneş gören banyolarda bakılması tercih edilir.

    Bambu

    Bambu bitkisi dekoratif görüntüsü ile en çok tercih edilen bitkilerden biri. Özellikle banyolarınıza egzotik bir hava katmak istiyorsanız bambu sizin için en ideal bitkilerden biri. Suda yaşayan bambu, bakımı ve yetiştirilmesi zahmetsiz ve görüntüsü ile oldukça şık bir bitki türü.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.