DOLAR 32,3316
EURO 35,0306
ALTIN 2283,747
BIST 8981,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Basın Ekspres Yolu’ndaki markalı konut projelerinde yaklaşık 3 günde bir konut satılıyor

    Basın Ekspres Yolu’ndaki markalı konut projelerinde yaklaşık 3 günde bir konut satılıyor
    24.03.2020
    A+
    A-

    EVA Gayrimenkul Değerleme, son 8 yıldır sanayi alanlarının dönüştürülmesi ve ulaşım bağlantılarına yakınlığı sebebi ile markalı konutta tercih edilen bir bölge haline gelen Basın Ekspres Yolu’nu mercek altına aldı. EVA Gayrimenkul Değerleme’nin bölgedeki 29 adet markalı konut projesi üzerinden yaptığı satış hızı analizine göre ortalama 2,88 günde bir konut satılırken, bir günde ortalama 0,35 konut satışı gerçekleşiyor.

    EN ÇOK TALEP AZ ODALI VE KÜÇÜK M2’Lİ DAİRELERE

    Gayrimenkul sektöründe değerleme, danışmanlık, en iyi kullanım etüdü, proje değerleme, piyasa araştırmaları konularında öncü olan EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, Basın Ekspres bölgesindeki konut projelerinin yoğunlaştığı alanlar Basın Ekspres Yolu’nun doğusu.  Projelerde 1+1, 2+1 ve 3+1 tipteki dairelere ağırlık verilirken, satışlarda ilk olarak az odalı ve küçük m2’li tipteki konutlar talep görüyor.  1+0 ve 4+1 tipindeki dairelere de projelerde yer veriliyor.

    BEKAR, ÇALIŞAN KESİM YA DA ÇEKİRDEK AİLELER TERCİH EDİYOR

    EVA Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Müdürü Şeyma Şehirli, Basın Ekspres aksı boyunca talep edilen 1+1 ya da küçük metrekareli 2+1 tipi dairelerin genellikle bekar, çalışan kesim ya da çocuksuz çekirdek orta-üst gelir grubundaki aileler tarafından tercih edildiğini belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Bölge genelinde özellikle Basın Ekspres Aksında yer alan projelerde 1+1 konut tipine ağırlıklı olarak yer veriliyor. Daha iç kesimlerde ise kentsel dönüşüm projelerinde 2+1 ve 3+1 daire tiplerine yer veriliyor. Bölge genelinde en çok 1+1 ve sonrasında sırasıyla 2+1, 3+1 ve en düşük oranda 1+0 tipi üretiliyor.  1+0 tip ise, Basın Ekspres aksı ve Tem güzergahında yer alan projelerde bulunuyor.

    29 ADET MARKALI KONUT PROJESİNE İLGİ BÜYÜK

    Bölgede 29 adet markalı konut projesi üzerinden yapılan satış hızı analizine göre ortalama 2,88 günde bir konut satılmakta ya da bir günde ortalama 0,35 konut satışı gerçekleşiyor.

    FİYATLAR YAKLAŞIK 2.800 TL/m2 – 10.500 TL/m2 ARALIĞINDA

    Mevcut projelerde; fiyatlar yaklaşık 2.800 TL/m2 – 10.500 TL/m2 aralığında değişiyor. Satışı devam eden projelerde ise fiyatlar 4.750 TL/m2 – 14.250 TL/m2 (KDV’den arındırılmış fiyatlardır) aralığında. Belirtilen projelerde satış alanlarının daire brütü, kat brütü ve proje brütü olarak farklı şekilde talep ediliyor. En yüksek talep edilen birim fiyatları Basın Ekspres Aksında yer alan projelerde yer alıyor ancak belirtilen fiyatların üzerinden %20-%30 aralığında peşin fiyat indirimi yapıldığı bilgisine ulaştık.

    DÜKKANLAR DA İSE FİYAT ARALIĞI 11.750 – 28.000 TL/m2

    Dükkanlar için talep edilen birim satış değeri 11.750 – 28.000 TL/m2, talep edilen birim kira değeri ise 53 – 107 TL/ m2/ay olduğu görülmektedir. Projelerde yer alan dükkanların görünürlük, sirkülasyon ve fonksiyona göre talep edilen birim satış ve kira değerleri de değişkenlik gösteriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.