DOLAR 32,5381
EURO 34,9588
ALTIN 2456,115
BIST 9876,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Başkent’e AUTOFEST damgası

    Başkent’e AUTOFEST damgası
    10.09.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük açık hava otomobil festivali renkli görüntülerle veda etti

    ECE Türkiye tarafından yönetilen Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden ANKAmall’da bu yıl 2’nci kez gerçekleştirilen AUTOFEST, renkli görüntülerle veda etti. İki gün boyunca ziyaretçi ağırlayan ve otomobil dünyasını ANKAmall’a taşıyan festivale Ankara dışından da büyük bir katılım gerçekleşti.

    Otomobil tutkunlarını buluşturan festivalde farklı otomobil markalarının en yeni modellerinden görenleri geçmişe götüren klasik otomobillere kadar 300’ün üzerinde araç sergilendi. Modifiye araçlar, rengarenk vosvoslar ve öğrenciler tarafından tasarlanıp üretilen elektrikli araçlar da festival ziyaretçileri tarafından ilgiyle karşılandı.

    Otomobil sporları bölümünde ise ralliden off-road’a, drag’dan drift’e kadar birçok yarış otomobili pilotları eşliğinde sergilenirken Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) ve Ankara Doğa Sporları ve Off Road Kulübü (ANDOFF) da ziyaretçileri otomobil sporları konusunda bilgilendirdi.

    Türkiye’nin dört bir yanından otomobil meraklılarını buluşturan festival, otomobil sporları ile ilgilenen kişileri de ünlü yarışçılarla bir araya getirdi. Yarış arabalarını yakından inceleme imkanı bulan ziyaretçiler bu spora nasıl başlanacağı ve dikkat edilmesi gereken konuları da yarışçılardan öğrenme imkanına sahip oldu.

    İlk kez devlet kurumları da bu festivalde yer alarak bilgilendirme çalışmaları da gerçekleştirdi. JÖAK (Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı) ve Emniyet Genel Müdürlüğü standları ile yer alırken Ankara Büyükşehir Belediyesi klasik itfaiye araçlarıyla festivalde ziyaretçilerle buluştu.

    JÖAK’ın zırhlı araçları ile katıldığı festivalde Emniyet Genel Müdürlüğü de katılımcıları bilinçlendirmek için takla, kaza ve alkol simülatörleri ile uygulamalı olarak ziyaretçileri bilgilendirdi.

    Hacettepe Üniversite’sinin öğrencileri tarafından yapımı gerçekleştirilen elektrikli yarış otomobili ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

    Festival, otomobil sporu meraklılarının yakından tanıdığı ünlü isimleri de ağırladı. Türkiye Drift Şampiyonası’nda yarışan ünlü drift pilotları Abbas Çimen ile Mert Gırgırlar da festivalin renkli konukları arasında yer alırken, geçen sene sergilediği dj performansıyla göz dolduran, sanatçı kimliğinin yanı sıra drift pilotluğuyla da bilinen Doğukan Manço da AUTOFEST’in konuğu oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.