DOLAR 32,3087
EURO 35,0594
ALTIN 2276,159
BIST 8991,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Başkent’teki su taşkınlarının önüne geçmek amacıyla ilk etapta belirlenen 15 noktada çalışmalar başlayacak

    Başkent’teki su taşkınlarının önüne geçmek amacıyla ilk etapta belirlenen 15 noktada çalışmalar başlayacak

    ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. MUSTAFA TUNA, AKAY KAVŞAĞI ATIK SU HATTI VE YAĞMUR SUYU KANALI ÇALIŞMALARININ BAŞLATILDIĞI ATATÜRK BULVARI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

    -BAŞKENT’TEKİ SU TAŞKINLARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN İLK ETAPTA 15 NOKTADA BAŞLAYACAK ATIK SU HATTI VE YAĞMUR SUYU YENİLEME ÇALIŞMALARI NEDENİYLE BAZI YOLLAR GEÇİCİ SÜREYLE TRAFİĞE KAPATILACAK

    -EKİPLERİN 7/24 SAAT ESASINA DAYALI VE MEVCUT HATLARA ZARAR VERMEDEN HASSAS BİR ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİNİ SÖYLEYEN BAŞKAN TUNA:

    “VATANDAŞLARIMIZA EN AZ RAHATSIZLIĞI VERECEK ŞEKİLDE VE ANKARA’DA TRAFİĞİN EN RAHAT OLDUĞU BİR DÖNEMDE BU ÇALIŞMAYI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

    “KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE DE ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ. İNŞALLAH HERHANGİ BİR KAZA BELA OLMADAN TAMAMLAYACAĞIZ”

    -BAZI KRİTİK NOKTALARDA ROBOTLA KAZI YÖNTEMİ UYGULANACAK

             Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Başkent’teki su taşkınlarının önüne geçmek amacıyla ilk etapta belirlenen 15 noktada ve 32 kilometre uzunluğundaki alt yapı yenileme çalışmalarını başlatacaklarını açıkladı.

    Çalışmalar kapsamında ilk kazma Akay Kavşağı’nda vuruldu. Başkan Tuna, çalışmalarının başlamasının ardından Atatürk Bulvarı üzerinde alt yapı durum tespit çalışmalarını ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı ile Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar ile birlikte yerinde inceledi.

    Atatürk Bulvarı’nın Meşrutiyet Caddesi kesişimi ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı arasında kalan bölümde başlatılan çalışmaları denetleyen ve yetkililerden bilgi alan Başkan Tuna, vatandaşlara en az rahatsızlığı verecek şekilde ve trafiğin en rahat olduğu bir dönemde bu çalışmaları gerçekleştirdiklerini vurguladı.

    “MEVCUT HATLARA ZARAR VERMEMEK İÇİN HASSAS BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

    Ekiplerin 7/24 esasına dayalı çalışma yürüteceklerini belirten Başkan Tuna, “Bölgede herhangi bir arızaya sebebiyet vermemek için elektrik, doğalgaz, telefon gibi hatların nereden geçtiği konusunda hassas ve ince bir çalışma yapılıyor. Öyle aksi bir durum çıkmazsa hızlı bir şekilde bayram süresince de çalışacağız” dedi.

    Ankara’da trafiğin en rahat olduğu, Başkentlilerin çoğunun tatile gittiği bir dönemde çalışmalara başladıklarının altını çizen Başkan Tuna, “Bundan daha rahat bir dönem zor yakalanır. Bayram tatilinden de istifade ederek, vatandaşlarımıza en az rahatsızlık verecek şekilde, çalışmalarımız 24 saat esasına göre en hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah herhangi bir kaza bela olmadan tamamlamış olacağız” açıklamasını yaptı.

    TRAFİK KISMİ OLARAK KAPATILACAK

    Çalışmalar kapsamında Atatürk Bulvarı üzerinde Meşrutiyet Caddesi kesişme noktası ile Kızılay Milli İrade Meydanı arası tek yönlü (Kızılay yönü) geçici olarak trafiğe kapatılırken, trafik akışı Meşrutiyet Caddesi’nden sağlanacak.

    Trafiğin Kızılay’dan Türkiye Büyük Millet Meclisi istikametine gidiş yönünde bir süre açık olacağını belirten ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, şu bilgileri verdi:

    “Önceliği Akay alt geçidi ile Kızılay arasındaki çalışmalara verdik. Yollar, bölüm bölüm ve kısmi olarak trafiğe kapatılacak. Atatürk Bulvarı’nda Akay alt geçidi ve bağlantısı için 500 metre uzunluğunda atık su hattı, toplamda bin metre de yağmur suyu hattı döşeyeceğiz. Akay Kavşağı’ndaki çalışmayı 45 günde bitirmeyi hedefliyoruz ancak alt yapıda olası sorunlarla karşılaşmamak için de ihtiyatlı bir çalışma yürütüyoruz.”       

    BAZI NOKTALARDA ROBOTLA ÇALIŞILACAK

           EDOK ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı önünde yatay sondaj teknolojisini kullanarak, kazısız şekilde robotla çalışmayı planladıklarını belirten Kınacı, benzer çalışmayı Mamak Boğaziçi için de yapmayı düşündüklerini ifade etti.

            Gar Kavşağı önündeki çalışmaları da trafik ayarlamalarını yaptıktan sonra başlayacaklarını söyleyen Kınacı, proje proje ilerleyeceklerinin altını çizdi.

    ATIK SU HATTI VE YAĞMUR SUYU KANALI DEĞİŞECEK 15 NOKTA

    – Akay Alt Geçidi ve Kızılay Bağlantısı Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

    – EDOK ve Kara Kuvvetleri Önü Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

    – Eskişehir Yolu AFAD-Diyanet Önü Yağmur Suyu Kanalı,

    – Altınsoy Caddesi ve Alt Geçidi Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

    – Gar Kavşağı-ARENA Spor Sarayı Atık Su Hattı,

    – Talatpaşa Bulvarı Ankara Çayı Bağlantısı Atık Su Hattı,

    – Boğaziçi Mahallesi Neşet Ertaş Caddesi Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

    – Samsun Yolu-Hatip Çayı Bağlantısı Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

    – Mamak Caddesi Belediye Önü Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

    – OSTİM Elektrokent Kavşağı Yağmur Suyu Kanalı ve Atık Su Hattı,

    – İvedik Organize Sanayi Bölgesi Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı,

    – Kuzey Yıldızı Mahallesi Yağmur Suyu Kanalı,

    – Devlet Mahallesi Eryaman Alt Geçidi Yağmur Suyu Kanalı,

    – Gümüşköy Alt Geçidi Yağmur Suyu Kanalı,

    – Protokol Yolu Geçişi Atık Su Hattı ve Yağmur Suyu Kanalı

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.