DOLAR 32,5837
EURO 35,05
ALTIN 2458,75
BIST 9821,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    BEDAŞ, iklim değişikliğine destek için 25 Mart’ta ışıklarını söndürecek

    BEDAŞ, iklim değişikliğine destek için 25 Mart’ta ışıklarını söndürecek
    24.03.2017
    A+
    A-

    İstanbul Avrupa Yakası’nda 4,8 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından 7 kıtada 150’nin üzerinde ülkeye yayılan “Dünya Saati” etkinliğine destek veriyor. Küresel iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için yapılan Dünya Saati uygulaması kapsamında BEDAŞ, 25 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30 ile 21.30 arasında tüm dünyayla eşzamanlı olarak 36 işletme binasının ışıklarını söndürecek.
    2007 yılında Avusturalya’da başlayan Dünya Saati etkinliği, bu yıl 10’uncu kez düzenleniyor. Uygulamayla bu yıl, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgelerden biri olan Akdeniz Havzası’nın küresel gündeme taşınması hedefleniyor. İklim değişikliğinin etkilerine karşı Akdeniz ormanlarının biyolojik çeşitliliği ile birlikte varlığını sürdürmesine çalışılan proje kapsamında kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere hemen hemen her şehirde binlerce bina bu eyleme katılıyor.

    YAŞANACAK BİR DÜNYA, GELECEK NESİLLERE EN BÜYÜK BORCUMUZ

    İklim değişikliğinin günümüzün en büyük sorunlarından biri olduğuna işaret eden BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevi. Bu sorunu tüm dünyanın gündemine taşıyan Dünya Saati uygulamasına kurum olarak destek vermeyi çok önemsiyoruz. 36 işletmemiz ile 25 Mart gecesi ışıklarımızı 1 saat boyunca daha iyi bir dünya için söndüreceğiz” diye konuştu.
    Geçtiğimiz yıllarda; İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Sultanahmet Cami ve Ortaköy Camii gibi anıtsal yapılar; İzmir Saat Kulesi, valilikler, belediyeler ve özel sektör şirketleri destek vermişti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.