DOLAR 32,5837
EURO 35,05
ALTIN 2458,75
BIST 9821,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beylikdüzü’nde koruyucu aile sayınını arttırmayı hedefliyoruz

    Beylikdüzü’nde koruyucu aile sayınını arttırmayı hedefliyoruz
    20.12.2017
    A+
    A-

    4 bin 600 koruyucu ailenin bulunduğu Türkiye’de, “koruyucu aile” kavramına dikkat çekmek için İstanbul Koruyucu Aile Derneği ve Evimiz Beylikdüzü Derneği’nin hazırladığı projeye, Beylikdüzü Belediyesi de destek amacıyla harekete geçti. West İstanbul Marina’da gerçekleştirilen kahvaltılı proje toplantısında amaçlarının toplumsal farkındalığı sağlamak olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Beylikdüzü’ndeki koruyucu aile sayınını arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

    İstanbul Koruyu Aile Derneği ve Evimiz Beylikdüzü Derneği, ilçede koruyucu aile farkındalığı yaratmak amacıyla çalışmalara başladı. Beylikdüzü Belediyesi’nin desteğiyle dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli olan “koruyucu aile” bakımını konuşmak için Evimiz Beylikdüzü Derneği davetiyle West İstanbul Marina’da gerçekleşen kahvaltılı toplantıda bir araya gelindi. Organizasyona Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve İstanbul Koruyucu Aile Derneği ve Evimiz Beylikdüzü Derneği yetkilileri katıldı.

    “Farkındalık Yaratmayı Amaçlıyoruz”

    Toplantıda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolunun öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanması olduğunu tanımlayan koruyucu aile kavramı, detaylı bir şekilde ele alınarak kamuoyunda farkındalık yaratmak amaçlandı. İstanbul Koruyucu Aile Derneği’nin Genel Koordinatörü Alev Topal; koruyucu aile sisteminin 2010’dan beri artış göstermeye başladığını, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan, Türkiye’de sürekli ikamet eden, en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olan, 25-65 yaş aralığında bulunan, ve düzenli gelire sahip olan herkesin koruyucu aile olmak için ikamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvurabiliceğini belirtti.

    “İnsana Katkıyı Hayat Felsefesi Olarak Edinmeliyiz”

    Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, sıcak bir aile ortamına ihtiyacı olan çocuklara el uzatmanın, onların gelecekleri için yüce bir adım olacağını ifade ederek, “Emek verilmiş çocuklar, çok düzgün bireyler olarak yetişiyor. Hayata çok olgun ve olumlu şekilde tutunuyorlar. İnsana katkıyı hayat felsefesi olarak edinmeliyiz. Amacımız Beylikdüzü’nde koruyucu aile sayısını arttırmak. Tüm iletişim kanallarımız ile bu kavramı vatandaşlarımıza anlatmalıyız. Muhtarlarımız da bu aşamada çok değerli bir kanal oluşturabilir. Seneye 15-20 aileyi daha bu statüye getirebilirsek ne mutlu bizlere.” şeklinde aktardı.

    İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkan Yardımcısı Füsun Kalkan Başkan İmamoğlu’na ve Evimiz Beylikdüzü Derneği Başkanı Gülten Polat’a katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. Projenin devamı kapsamında Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü, Evimiz Beylikdüzü Derneği ve İstanbul Koruyucu Aile Derneği işbirliği ile Avrupa yakasında hizmet veren tüm psikologlara “Koruyucu aileye yaklaşım” seminerleri verilecek.

    Koruyucu Aile Nedir?

    Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

     

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.