DOLAR 32,3307
EURO 35,1696
ALTIN 2240,6
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beyoğlu’nda Bir Hoş Sada sergisi açıldı

    Beyoğlu’nda Bir Hoş Sada sergisi açıldı
    23.03.2019
    A+
    A-

    Beyoğlu’nda Bir Hoş Sada Sergisi’nin açılışında konuşan Başkan Demircan, “Bu sergide hem binanın yapımı münasebetiyle olması gereken müze bölümünün tamamlanması, hem ayrılırken yaptıklarımızı anlatma gayreti, hem de eski başkanlarımızı yeniden anma düşüncesi, hepsi bir araya geldi.”dedi.

    Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Beyoğlu’nun 15. yüzyılda başlayan hikayesi, Beyoğlu’nda Bir Hoş Sada Sergisi’nde sanatseverlerle buluştu. Beyoğlu Belediyesi tarafından hazırlanan sergi, ziyaretçilerine dünden bugüne Beyoğlu’nda iz bırakan isimler ve mekanlarla tarihe kısa bir yolculuk yapma imkanı sunuyor. Büyük beğeni toplayan serginin Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonunda düzenlenen açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Eski Beyoğlu Belediye Başkanları Haluk Öztürk ve Nusret Bayraktar, İşadamı Adnan Polat, Gazeteci Nuri Çolakoğlu, Mimar Sinan Genim ve Hukukçu Kezban Hatemi’nin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

    İMPARATORLUK TARİHİNİN İLK BELEDİYE BİNASI, ÇOK HİKAYELERİ VAR

    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, açılışta yaptığı konuşmasında serginin önemine dikkat çekerek, “Bu bina çok önemli. Çünkü imparatorluk tarihinin ilk belediye binası, çok hikayeleri var. 1856 da belediyemiz kuruldu, 1879 da inşası gerçekleşti. Eduarda Blacque 13 yıl 7 ay 4 gün belediye başkanlığımızı yapmış bir şahsiyet. Bu binayı restore ettiğimiz andan itibaren burada hizmet vermiş olan insanları anmak ve hatırlamak amacıyla bir müze tarafını inşa etmek için bir duygumuz vardı, hazırlıklarımız da vardı. Bu sergide hem binanın yapımı münasebetiyle olması gereken müze bölümünün tamamlanması, hem ayrılırken yaptıklarımızı anlatma gayreti, hem de eski başkanlarımızı yeniden anma düşüncesi, hepsi bir araya geldi. Güzel de oldu diye düşünüyorum.” dedi.

    BEYOĞLU’NUN YAŞAYAN TARİHİNE KISA BİR YOLCULUK

    Ziyaretçilerini, Beyoğlu’nun geçmişinden bugününe ve yarınına kısa bir tarihi yolculuğa çıkartan sergide; Fatih’in yadigarı Okmeydanı’ndan 2. Beyazıt Han’ın yadigarı Galata Mevlevihanesi’ne, Emek’ten Nevizade’ye, Çiçek Pasajı’ndan Narmanlı Han’a Beyoğlu’nun yaşayan tarihinin yanı sıra Osmanlı Donanmasının sığınağı Haliç’in, Galataport’un, Tarlabaşı’nın, güngörmüş mimari eserlerin geleceğinden de kesitler sunuyor.

    SERGİ, BEYOĞLU’NDA BİR HATIRA BIRAKANLARIN İZİNİ SÜRÜYOR

    Sergi aynı zamanda Beyoğlu’nda geçmişten günümüze bir iz, bir eser, bir hatıra bırakanların izini de sürüyor. Sergide 3. Selim’den, Eduarda Blacque’ye, 2. Abdülhamit Han’dan Donizetti Paşa’ya, Şehzade Cihangir’den Mimar Vallaury’e, Itri’den Abraham Paşa’ya, Fossati Kardeşlerden Ara Güler’e ve  Beyoğlu’nun 161 yıllık tarihinde iz bırakan belediye başkanlarına; Beyoğlu’nda bir hoş sadâ bırakan isimler ziyaretçilerini selamlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.