DOLAR 32,4487
EURO 34,8032
ALTIN 2443,658
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bien yeni seramik koleksiyonu ile UNICERA’ya damgasını vurdu

    Bien yeni seramik koleksiyonu ile UNICERA’ya damgasını vurdu
    05.03.2018
    A+
    A-

    En yeni tasarımların sergilendiği, seramik sektöründe Avrupa’nın en büyük ikinci fuarı olan UNICERA Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı’nda Bien tasarımları ile fark yarattı. 60 yeni koleksiyonunu ilk kez fuarda tanıtan Bien Seramik, 2017’de kurulan Bien Banyo grubundaki ürünleriyle de fuarda dikkatleri üstüne çekti

    Seramik sektörünün yenilikçi markası Bien, en son tasarımların sergilendiği UNICERA Seramik, Banyo, Mutfak Fu­arı’n­da fark­ını ortaya koydu. Fuarda sergilenmek üzere 60 yeni koleksiyon geliştiren Bien’in, Altın Ebat olarak adlandırdığı 40×120 cm’lik duvar karosu başta olmak üzere tüm tasarımları büyük ilgi gördü. Bien Banyo, ıslak mekanlara yönelik daha önce üretmeye başladığı seramik sağlık gereçleri ve ürün grubuna yeni katılan armatürler, gömme rezervuarlar ve duş sistemlerini ilk kez fuarda tanıttı.

    28 Şubat-3 Mart tarihleri arasında CNR Expo’da gerçekleştirilen, seramik sektöründe Avrupa’nın ikinci en büyük fuarı olma özelliğine sahip UNICERA Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı’nda bu yıl da en yeni koleksiyon ve ürünler ilk kez sergilendi. Yetkili satıcı, sektör profesyonelleri ve nihai tüketicileri buluşturan fuarda, Bien yeni koleksiyonları tanıttı.

    Fuarda Bien standı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanı sıra geleceğin tasarımcılarının da ilgisini çekti. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Ürünler Tasarımı Bölümü’nde okuyan 45 öğrenci, Tasarım Müdürü Tolga Berkay’dan Bien ürünlerinde kullanılan teknikler hakkında bilgi aldı. Bien standının ziyaretçileri arasında Zeytinburnu Endüstri Meslek Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri de yer aldı.

    BÜYÜK EBATLAR YİNE ÖN PLANDA

    Fuarda Bien’i, sektörü, yeni ürünler ve son trendleri anlatan Bien Sa­tış Grup Baş­ka­nı Me­tin Sav­cı, “Fuar üreticiler açısından yeni koleksiyonlarını profesyonellerle, bayilerle, nihai tüketiciyle ve müteahhitlerle buluşturmak ve tüm sektörü bir araya getirmek için çok önemli bir platform’’ dedi. Fuara katılmadan önce ciddi bir hazırlık sürecinden geçtiklerini dile getiren ve yeni koleksiyonları hakkında bilgi veren Sav­cı, ‘’Sırlı porselen diye adlandırdığımız hem mat hem parlak karolar çok gelişti. Dijital baskı teknolojilerinin devreye girmesiyle çok doğal, doğala yakın ürünler piyasaya girdi, ebatlar büyüdü. Türkiye’de ilk defa 10 bin 500 tonluk press kullanarak 100x100cm, 120x120cm 60x180cm dediğimiz büyük ebatlı hem mat hem parlak ürünler üreteceğiz. 60×120 ebadında sırlı porselenlere yeni tasarımlar ürettik. 40x120cm duvar karolarında yeni koleksiyonlar hazırladık. Özellikle ahşap seriler yurt dışı ve yurt içinde oldukça ilgi çekiyor. Bu koleksiyonlarımıza yeni tasarımlar ekledik” değerlendirmesinde bulundu.

    ‘YENİ YATIRIMLA İHRACATIN PAYI YÜZDE 50’LERE ÇIKACAK’

    Bien’in de önemli ihracat aktörlerinden biri olduğunu da dile getiren Savcı sözlerine şöyle devam etti: ‘’Üretimimizin yaklaşık yüzde 35’ini yurtdışına ihraç ediyoruz. 2018 yılının mayıs ayında devreye girecek yeni yatırımlarımızla mevcut kapasitemiz yüzde 20 artacak. Bu yatırımlarımızla ihracata daha çok ağırlık vermeyi planlıyoruz. Yurtdışında 6 kıtada 70’e yakın ülkeye ürünlerimizi pazarlıyoruz. İhracat payımızı ilk etapta yüzde 40’a daha sonraki dönemde de yüzde 50’lere çıkarmayı hedefliyoruz.”

    BİEN BANYO’DA HEDEF: 5 YILDA 5 MİSLİ BÜYÜMEK

    Fuarla ilgili Bien Banyo ürün grubu hakkında bilgi veren Bien Banyo Genel Müdürü Hakan Günderen ‘’Bien Banyo olarak 2018 yılı Unicera Fuarı bizim için bir ilk. Fuarda Bien Banyo ürün grubumuzda yer alan Seramik Sağlık Gereçleri, Armatürler, Duş Sistemleri ve Gömme Rezervuar’dan oluşan koleksiyonlarımızı teşhir ettik’’ dedi.

    Armatür ürün grubunda 10 yeni seriyi tanıttıklarını dile getiren Günderen, özellikle PVD kaplamalı Hermes ve Lucca serilerinin ziyaretçiler tarafından çok beğenildiğini sözlerine ekledi. Comfort Rain duş sistemleri, Water Plowbox ankastre serilerinin ziyaretçilerden tam not aldığını ifade eden Günderen ‘’Yeni geliştirdiğimiz üç adet asma klozet, bir adet BTW klozet ve Motto minimal lavabolar ile yeni nesil gömme rezervuarlarımız tüketicilerin beğenisine sunuldu’’ dedi.

    Yatırımlarda önceliği, Seramik Sağlık Gereçleri’nde kapasite artışına vereceklerini ifade eden Bien Banyo Genel Müdürü Hakan Günderen, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Seramik Sağlık Gereçleri’nde ürün geliştirme süreçlerini hızlandırdık. 2018 yılında kapasite artışıyla birlikte geliştireceğimiz yeni ürünlerle sektöre farklılık getireceğiz. 5 yıl içinde üretim kapasitemizi 5 kat büyütmeyi hedefliyoruz.’’

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.