DOLAR 32,4449
EURO 34,7686
ALTIN 2439,167
BIST 9945,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bir çift küpe 600 bin TL’ye alıcı buldu

    Bir çift küpe 600 bin TL’ye alıcı buldu
    20.12.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin İlk Mücevher ve Saat Müzayedesi Portakal’da Mücevherler ve mücevher gibi saatler Türkiye’de ilk kez bir müzayede St.Regis otelde satışa çıktı. Düzenlediği müzayedelerle Türkiye’de müzayedeciliğe yeni bir soluk getiren Maya Portakal Bitargil saat ve mücevherlerin her müzayede için aranan parçalar olduğunu hatırlattı: “Yüksek bir zevkin ve büyük bir ustalığın evliliği olan saatlerle mücevherleri yan yana getirerek, sadece onlara ait bir müzayede düzenleyebilmek mutluluk verici. Meraklısı için de bulunmaz bir fırsat. Saat ve mücevherlere özel bir müzayede tasarlayarak hem tarz, hem de fiyat aralığı yelpazesini elimizden geldiğince geniş tutabildik. Yeni bir yılı karşılamaya çok az kala müzayedeye katılanların aradıkları o en özel armağanı burada bulmalarını istiyoruz.” dedi.

    *Fransızca “imzalı” anlamına gelen signé Türkiye’nin ilk Mücevher ve Saat Müzayedesi’ndeki her bir parçanın değerini kanıtlamış önemli imzalar taşıdığının göstergesi.

    Müzayede de en yüksek satış 600.000 TL ye CHOPARD yakut ve pırlantalı,bir çift küpe oldu

    Mücevher ve saat markalarının dev isimlerinin birbiri ardına dizildiği müzayedede her bir parça titizlikle seçildi. Müzayede’de Van Cleef & Ardens’in yıldızlaşmış Alhambra (r) tasarımları farklı dönemlerden Vintage, Lucky ve Magic serileriyle temsil edilirken, Boucheron’un Ma Jolie serisi kolyesi ile takım küpelerine, 12,51 karatlık akuamarin taşının kesimiyle baştan çıkarıcı Chopard Temptations serisi yüzük ve yine Chopard’ın kırmızı halılardan tanınan renkli, hayat dolu Copacabana serisinden parçalara yer verildi. Grisogono tasarımı yunus formlu özel üretim bilezik ise bileği sarmalayan akıcı tasarımı, özgün kesimli safirleri ve pırlantalarıyla müzayedeye damgasını vurdu. Yüksek saatçiliğin ikonik ismi Audemars Piguet’in Royal Oak’un farklı modelleriyle şenlendirdiği listede Millenary modeli, safir kristal cam ve arka kapağının tamamen gözler önüne serdiği üç boyutlu tasarımıyla özel bir parça olduğunu kanıtladı. Breguet, Chopard ve Bulgari’nin klasik tasarımlarına meydan okurcasına müzayedeyi zenginleştiren de Grisogono tasarımı saatler cesur renkleri kadar saat teknolojisini yeni zirvelere çıkartan tasarımlarıyla da heyecan vericiydi. Müzayedenin en değerli parçası olmaya aday de Grisogono Meccanico saat tamamen mekanik bir arka plana sahip dijital göstergeli bir başyapıt. Bu parçayı fazla modern bulanlar Breitling’in Bentley için özel olarak tasarladığı ve yalnızca 13 adet ürettiği pırlantalara kaplı Flying B’yi de alternatif olarak vardı.

    Tümü dev markalardan oluşan Türkiye’nin ilk Mücevher ve Saat Müzayedesi’nin son bölümü ise Chanel’in kostüm aksesuarlarına ayrıldı. Sınırlı sayıda üretilmiş, zarif dal ve yaprak formlarıyla süslü harikulade bir Chanel clutch ile açılan bu bölüm Paris Bizans serisinden, Kristal koleksiyonundan parçalarla ve Chanel ile özdeşleşmiş nefes kesici incilerle süslenmiş olan kolyeyi de ünlü sanatsever,koleksiyoner Gül Ergi açık artırma ile satın aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.