DOLAR 32,5329
EURO 34,8889
ALTIN 2431,9
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bogota’nın renkli sokaklarını keşfedin

    Bogota’nın renkli sokaklarını keşfedin
    13.03.2019
    A+
    A-

    Güney Amerika’nın turistik cazibesi Bogota’nın renkli sokak sanatlarında, yerel lezzetlerinde, canlı müzik eşliğindeki kafe ve restoranlarında Kolombiya kültürünü keşfedebilirsiniz. Kolombiya’nın en önemli ekonomik, politik, yönetim, sanayi, sanatsal, spor, turistik ve kültür merkezi Bogota, renk zenginliği ve çok kültürlü mimarisi ile turistlerin keşif rotaları arasında yer alıyor.

    Dünyanın lider havayolu şirketlerinden Air France, renkli sokak sanatları, müzeleri, kültürel lezzetleri ve yerel gelenekleriyle meşhur Kolombiya’nın başkenti Bogota için gezi önerilerini paylaşıyor.

    Tarihi sokaklar

    Bogota’daki en ilginç semtlerden biri, kentin tarihi merkezi olan La Candelaria. En popüler müzelere ve ilgi çekici yerlere sahip semtte eski ile yeniyi, modern ile tarihi harmanlanmış bir şekilde görebilirsiniz. Kolombiya’nın en büyük altın müzesi Museo del Oro ve etkileyici bir Kolombiya sanatı koleksiyonu Botero Müzesi gibi görülmeye değer yerlere ev sahipliği yapan semt, Bogota şehir gezisi için ideal bir başlangıç noktası olabilir!

    Sallanan sokak partileri

    Pazar günleri Bogota’da özel bir gün. Şehrin ana caddelerinin çoğunun trafiğe kapalı olduğu Pazar günleri Bogota’da oldukça önemli. Şehir La Ciclovia adıyla anılan büyük bir sokak partisine dönüşüyor. Birçok yiyecek tezgâhında olan yerel atıştırmalıkları tadarak Bogota kültürünü keşfetmenin tam zamanı. Gündüz sokak partisinde gece ise şehirdeki sayısız salsa kulübünde danslara eşlik edebilir tatilin tadını doruklarda yaşayabilirsiniz.

    Botero Müzesi

    Kolombiya’nın en başarılı sanatçılarından Fernando Botero ve diğer sanatçıların eserlerinin sergilendiği, koloni dönemine ait köşk müzesi Botero, en ünlü sanat müzelerinden biri. Tablolarında işlediği şişman kadın figürleriyle meşhur ressam Fernando Botero’ya ait eserler ve ünlü ressamın tablolarının dışında Picasso’nun ve Salvador Dali’nin eserlerini de görebileceğiniz müzeyi ücret ödemeden gezebilirsiniz. Bolero Müzesi pazartesi günleri ziyarete kapanıyor ve haftanın diğer günlerinde ziyaret edilebiliyor.

    Graffiti Turu

    Bogota’nın graffiti dünyasında eşsiz bir deneyime hazır mısınız? La Candelaria’daki sömürge mimarisine tam bir tezat oluşturan sokak sanatlarının işlendiği renkli duvar resimlerini kaçırmayın. Tur ile Bogota’daki mahalleleri gezebilir farklı temaların işlendiği duvar resimlerinin fotoğraflayabilirsiniz.

    Edebiyat tutkunlarına öneri: La Casa de Poésía Silva

    Edebiyat, yazar veya şair aşığıysanız, La Casa de Poesía Silva’yı ziyaret edebilirsiniz. Kar amacı gütmeyen vakıf, Kolombiyalı şair José Asunción Silva’nın eski evinde yer almaktadır. İspanyol-Amerikan modernizminin kurucuları ve Kolombiya’nın edebiyat alanındaki en ünlü isimlerinden biri olarak kabul edilir. Müze gibi yapılandırılan ev, edebi sanatlara tutkusu veya tarih boyunca ve her türden şiir keşfetme arzusu olan herkesi büyüleyecek bir güzellikte. Bazı edebi eserlerinin orijinal kopyalarının yanı sıra, yaşadığı sırada Silva’ya ait resim, mobilya ve kişisel eşyaların orijinal kopyalarını görebilirsiniz.

    Nasıl gidilir?

    Türkiye’den Bogota’ya ulaşımınız Air France veya KLM ile gerçekleştireceğiniz konforlu bir uçuş ile başlıyor. Uçağa adım attığınız an kendinizi tatilde hissedeceğiniz uçuşa ve eşsiz bir şehir gezisine tüm heyecanınızla hazır olun. Air France ve KLM ile Economy Class gidiş dönüş 215 dolardan başlayan fiyatlarla Air France ve KLM internet sitesinden veya Facebook sayfasından satın alınabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.