DOLAR 32,4773
EURO 34,9587
ALTIN 2439,323
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bölgenin en önemli faktoring konferansı 8-9 Ekim’de İstanbul’da düzenleniyor

    Bölgenin en önemli faktoring konferansı 8-9 Ekim’de İstanbul’da düzenleniyor
    02.10.2018
    A+
    A-

    Bünyesinde 90 ülkeden 400 finans şirketini barındıran FCI’ın (Dünya Faktoring Organizasyonu), EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ve FKB (Finansal Kurumlar Birliği) ile iş birliğinde gerçekleştirdiği Uluslararası Bölgesel Faktoring Konferansı 8-9 Ekim tarihleri arasında, Turkey: Bridging the Continents” teması ile İstanbul Swissotel Bosphorus Otel’de düzenlenecek.

    Tüm dünyada faktoring sektörünün yakından takip ettiği ve daha önce 2012 yılında da ülkemizde düzenlenen FCI Uluslararası Bölgesel Faktoring Konferansı’nda Tedarik Zinciri Finansmanı, Türkiye-Ortadoğu ile Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde faktoring, EBRD ülkeleri ve gelişmekte olan pazarlardaki fırsatlar, İslami Faktoring, Dijitalleşme, Kredi Sigortası-Faktoring iş birliği gibi önemli konular masaya yatırılacak.

    İstanbul Uluslararası Finans Merkezi vizyonu, ülkemizin küresel ticaret ağındaki stratejik konumu ve Türkiye faktoring sektörünün dünyada bir ‘başarı hikayesi’ olarak değerlendirilen performansı göz önüne alınarak bir kez daha İstanbul’da gerçekleştirilmesine karar verilen Konferans; FCI, EBRD ve Finansal Kurumlar Birliği iş birliğinde ve alanında uzman uluslararası konuşmacıların iştirakleriyle gerçekleşecek.

    Finans sektörünün gelişimine değerli katkılar sunacak Uluslararası Bölgesel Faktoring Konferansı birbirinden değerli konuşmacılara ev sahipliği yaparken; açılış konuşmasını FCI Başkanı Çağatay Baydar gerçekleştirecek.Konferansın açılış konuşmacıları arasında BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ve FKB Başkanı Adem Duman da yer alacak. FCI Genel Sekreteri Peter Mulroy ile EBRD temsilcisi Marco Nindl’ın ilk günün ana konuşmacıları olacağı Konferans’ın ikinci gününde ise Prof. Dr. Kerem Alkin, “Gelişmekte Olan Piyasaların Ekonomisine Genel Bakış” başlıklı konuşmasında, son veriler ışığında Türkiye ekonomisini ve piyasaları değerlendirecek.

    Turkey: Bridging the Continents teması ile İstanbul’da gerçekleşecek FCI Uluslararası Bölgesel Faktoring Konferansı için değerlendirmelerde bulunan FCI Başkanı Çağatay Baydar: “Faktoring, yıllık 3,1 trilyon dolar ciroya sahip bir sektör. Türkiye’de ise sektörümüz 2017 yılında toplam 150 milyar liraya yakın bir işlem hacmine ulaştı. FCI’ya ikinci kez başkanlık yaptığım bu dönemde bölge toplantımızı “Kıtaları birleştiren Türkiye” temasıyla yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu toplantının amacı bölgedeki farklı uygulamaların paylaşılması ile faktoring sektörünün gelişmesine fırsat oluşturmak. Türkiye olarak bu alandaki ihracat faktöringinde yıllardır en iyi hizmeti veriyoruz. Ayrıca teknoloji ile faktöringi birleştiren ve dünyaya örnek olan uygulamalarımız var. Bunların tesadüf olmadığını da sektörümüzce uluslararası düzeyde büyük önem atfedilen bu organizasyona ikinci kez ev sahipliği yaparak, kanıtlıyoruz. Birçok yerli yabancı firmanın yer alacağı ve Faktoring’in sunduğu imkân ve avantajların enine boyuna irdeleneceği organizasyonda konuşmacılar özellikle KOBİ’lere yenilikçi çözümlerle de yön verecek. Tüm finans camiasını 8-9 Ekim tarihlerinde, alanlarında uzman pek çok yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırlayacağımız konferansımıza bekliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.