DOLAR 32,4617
EURO 34,8435
ALTIN 2421,697
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bu gençler göğsümüzü kabartıyor

    Bu gençler göğsümüzü kabartıyor
    16.04.2018
    A+
    A-
    Kısaca onları tanıtmak gerekirse; takımlarının adı  Adroit Androids. Onlar teknoloji ve bilimi dünyaya yaymak amacıyla yola çıkan, Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi’nin öğrencilerinden oluşan, bir robotik ailesi.. 
    Amerika’da her yıl FIRST vakfı tarafından düzenlenmekte olan  dünyanın en prestijli liseler arası FRC (FIRST Robotik Yarışması) yarışmasına  3 senedir katılıyorlar. Bu yarışmaya tüm dünyadan  8000e yakın takım katılıyor. Verilen 6 haftalık süreç  içerisinde takımlar o sene  belirlenen temaya uygun  yaklaşık 50 kg-1,5 metrelik robotlar inşa ederek aynı zamanda projeler ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki bölgesel turnuvalara katılıyorlar.
    ONLARI KUYU KÖPEK OLAYINDA TANIDIK
    Katıldıkları yarışmalarda en prestijli ödülleri alan gençler, başarılarını NASA’nın sponsorluğuyla  taçlandırdılar. Yarışmalar dışında gerçekleştirdikleri faaliyetlerle medyanın da ilgi odağı haline geldiler. Onları belki de  “Kuyu Köpek” olayında duydunuz.
    Onlar köpeği kurtarma çalışmalarına robotik kol ile katkıda bulunan ve yön veren lise öğrencileri. Bu sosyal başarıdan dolayı Stanford Üniversitesi’nden davet alarak ülkemizi bir kez daha gururlandırdılar.
     En son geçtiğimiz ay katıldıkları Iowa  Bölgesel yarışmasında robotları; ittifakı ile birlikte final maçlarını alarak “Winner Alliance” ödülünü kazandı. Aynı zamanada 62 takım arasından birinci gelerek yarışmanın en prestijli ödülü olan “Chairman’s Award”a layık görüldü.  Katıldıkları bölgesel yarışmaının üç şampiyonluk ödülünün ikisini kazanarak ülkemizi ve takımlarını gururlandırdılar. Yarışmanın kişiye özel verilen ödülü olan “Dean’s List Award”u ise 62 takım ve 122 aday arasından takım arkadaşlarından Berk Oytun Bozoğlu kazandı. 
    Takım toplam 5 kız ve 8 erkekten oluşmaktadır. Bütün üyeleri Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileridir. Takım üyeleri; Ece Özoğul, İbrahim Gönülkırmaz, Barış Işık ve Berk Oytun Bozoğlu 11. sınıf, Nehir Altıparmak, Ece Naz Sarıbay, Göktuğ Gündoğdu, Hazar Tek, Olcay Koç, Emre Oksay ve Kaan Gider 10. sınıf, Deniz Özbek ve Çağla Özbek ise 9. sınıftır. Mentörleri Eda Özkabaş, Burak Uçar ve Berker Gönül ise üniversite öğrencileridir. 
    Bundan sonraki süreçte hedefleri Ar-Ge projelerinin üzerine yoğunlaşıp, projelerini seri üretime geçirmek ve  hem yurt dışı hem yurt içinde yeni FRC takımları açmak. 
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.