DOLAR 32,5657
EURO 34,8845
ALTIN 2432,544
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bu yaz mutfakta kahramanınız Muratbey olacak

    Bu yaz mutfakta kahramanınız Muratbey olacak
    12.07.2018
    A+
    A-

    Heyecanla beklenen ve ruhumuzu ısıtan aylar etkisini göstermeye başladı. Artan sıcaklıkların etkisiyle, giydiklerimiz kadar yediklerimiz de hafifliyor. Peynire zeka katan Muratbey, nefis ve pratik tarifleri ile yaz sofralarınızın daha sağlıklı ve lezzetli olmasına yardımcı oluyor.

    Uzun ve yorucu geçen kış ayları sonrası, güneşin sımsıcak ışıltısı ruhu tazelese de artan hava sıcaklıkları gündelik hayatımızdaki alışkanlıklarımıza oldukça etki ediyor. Sıcak günlerin hareketli ve eğlenceli temposunda bazen yemek yapmak bazen ise yemek yemek zorlaşıyor. Enerjik, sağlıklı ve verimli bir gün geçirebilmek için sindirimi zor, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmamız gerekiyor.

    7’den 70’e herkesin severek ve güvenle tükettiği Muratbey’in peynirleriyle hazırlayacağınız pratik tarifler, yaz aylarınızın sağlıklı ve verimli şekilde geçmesini sağlayacak. Tuz oranının azlığıyla dikkat çeken hem sürülebilir hem dilimlenebilir Muratbey Sürmeli, peynirin keyifli hali Topi, içerdiği yüksek protein ile Muratbey Lor peyniri ve  dünya çapında lezzeti kanıtlanmış Muratbey Burgu yaz günlerinize farklı bir tat katacak. Bir peynirden fazlası olan Muratbey ürünleri ile kuracağınız sağlıklı ve hafif sofralar ile bu yazın kahramanı siz olacaksınız.

    Sebze Sarması

    Malzemeler:

    250 gr. Muratbey Topi peynir

    2 adet kabak

    2 adet patlıcan

    3 domates

    Nane

    Tuz

    Sarımsak

     

    Hazırlanışı:

    Kabak ve patlıcanları uzun – ince dilimler halinde kesin ve yağsız tavada pişirin. Her bir kabak ve patlıcan diliminin arasına Muratbey Topi peyniri koyup sarın ve açılmaması için kürdan ile tutturun. Kürdanların üzerine tekrar Muratbey Topi peyniri koyun. Derin bir kapta domatesleri rendeleyin, tuz, nane ve sarımsak ile karıştırın. Sosu, hazırladığınız sarmaların üzerine dökün ve 180 derece fırında pişirin.

    Afiyet olsun

     

    3 Peynirli Pembe Krep

    Malzemeler:

    Krep için:

    2 su bardağı un

    2 adet yumurta

    1,5 su bardağı süt

    Yarım su bardağı su

    Tuz

    Sıvı yağ

     

    Krep harcı için;

    Muratbey Sürmeli peynir

    Muratbey Lor peyniri

    Muratbey Burgu peynir

    Kırmızı pancar

    Krema

    Salatalık

     

     

    Hazırlanışı:

    Tereyağını eritin. Unu, rengi hafif sararana kadar kavurun. Un, süt, yumurta ile klasik krep hazırlığı yapın. Kırmızı pancarı iyice yıkayarak kaynatın. Elde edeceğiniz suyu, daha sonra krep hamuruna doğal ve lezzetli bir renk verici olarak iştah açıcı pembe renge kavuşmasını sağlamak amacıyla kullanın. Krep hamurunu sıvı yağ ile yağlanan yapışmaz bir tavada pişirin. Diğer taraftan Muratbey Sürmeli peynir ve Muratbey Lor peyniri karıştırıp krema ile lezzetli bir harç hazırlayın. Son aşamada pembe krepin içine Muratbey Burgu peynir ve salatalık yerleştirip rulo şeklinde sarın. Şeritler halinde dilimleyip servise edin.

    Afiyet olsun

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.