DOLAR 32,3323
EURO 35,1115
ALTIN 2301,943
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Buca Yedigöller’e can suyu geliyor

    Buca Yedigöller’e can suyu geliyor
    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’nın simgesi haline gelen 14 yıllık Yedigöller’i yenilemek için 8 Eylül’de yapım ihalesine çıkıyor.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi,  yaklaşık 14 yıl önce Buca Belediyesi ile ortak hizmet projesi kapsamında hayata geçirdiği ve uzun yıllar yoğun kullanım sonucu yıpranan Buca Yedigöller’i yeniden canlandıracak düzenlemeler için ihaleye çıkıyor. 8 Eylül 2017’de yapılacak ihale kapsamında, 7 adet gölet ve bunları birbirine bağlayan şelalelerde yenileme işlemi gerçekleştirilecek.
    Şelalelere su pompalayarak göletlere hayat veren ancak artık kullanılmaz halde olan motorlar yenilenerek rekreasyon alanının yeniden suya kavuşması sağlanacak. Yeni düzenlemeyle havuz sistemine geçilecek. Göletlerin içi ve şelale yatakları betonlanacak; sinek ve kokuya neden olmaması için arıtma sistemi kurulacak. Ayrıca rekreasyon alanı içinde bulunan düğün salonunun çatısı da onarılacak. Buca’nın simge mekanlarından biri olan Yedigöller’de yapılacak bu çalışmalar, ihalenin sonuçlanıp yer teslimi yapılmasının ardından 7 ay içinde tamamlanacak.

    Yedigöller’de neler var?
    Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve Buca Belediyesi ile ortak hizmet projesi kapsamında 2003 yılında hizmete alınan Buca Yedigöller, Bolu Abant’taki Yedigöller’den esinlenerek hayata geçirildi. Buca İzkent ile Evka  arasındaki kurumuş dere yatağında 100 bin metrekarelik doğal vadi üstüne kuruldu. Yedigöller’de güzel sanatlar sokağı, gösteri merkezi, İzkent ve Evka’yı birbirine bağlayan kule köprü, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre heykelleri, 7 adet gölet ve bunları birbirine bağlayan şelaleler, seyir terasları, yel ve su değirmenleri, nostaljik su kuyusu, çocuk oyun alanları, çeşitli hayvan figürleri, yürüyüş yolları ve kafeterya bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.