DOLAR 32,4542
EURO 34,7357
ALTIN 2440,277
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Buka’da mor detaylar evinizde sofistike bir görünüm sunacak

    Buka’da mor detaylar evinizde sofistike bir görünüm sunacak
    12.02.2018
    A+
    A-

    Geleceğe işaret eden özgünlüğü, yaratıcılığı ve hayalci düşünceyi iletmesiyle kozmik mor olarak tanımlanan “Ultra Violet” Pantone tarafından bu yılın rengi seçildi. Renk skalasında birbirinin tamamen zıttı olarak konumlanan kırmızı ve mavinin buluşmasından doğan bu rengi; özellikle dekorasyonda sıklıkla göreceğiz. Buka Tasarım ve Proje Müdürü Hans Jörg Stöger; yaşam alanlarında etkileyici bir hava yaratmak isteyenlere Ultra Violet kullanımıyla ilgili püf noktaları veriyor. 

     Kromoterapi yani renk terapisine göre bilgeliği, yaratıcılığı ve şifayı temsil eden “Ultra Violet Mor” 2018 yılının rengi olarak belirlendi. Yaşam alanlarına morun enerjisini yansıtmak isteyenler; duvardan, mutfak dolaplarına, oturma gruplarından yastık kılıflarına kadar birçok alanda bu rengi kullanabilir. Evlerde ya da çalışma ofislerinde mor laleler ya da aksesuarlar gibi küçük dekorasyon detaylarıyla da bu enerjiyi yakalamak mümkün.

    Salona Ultra Violet dokunuşlar

    Buka Tasarım ve Proje Müdürü Hans Jörg Stöger; dekorasyonda öne çıkacak mor tonlarının kullanımıyla ilgili şunları söylüyor: “Bu yıl morun birbirinden farklı tonları birçok alanda karşımıza çıkıyor. Pek çok farklı duyguyu içinde barındıran mor ve morun tonlarını ev dekorasyonunda dengeli ve uyumlu bir şekilde kullanarak evinizde canlandırıcı bir etki yaratabilirsiniz. Yaşam alanlarınızda kullanacağınız mor tonları, nötr ya da pastel renklerle daima iyi bir armoni yakalayabilirsiniz.”

    Salonda mor kullanımının enerjiyi yükseltmek açısından oldukça faydalı olacağını belirten Hans Jörg Stöger; “Salonda kullanacağınız mor tonlarının yoğunluğuna dikkat etmelisiniz. Daha ferah ortamlar için mor tonlarını beyaz, pembe ya da vizon renkleriyle birlikte kullanabilirsiniz. Koltuk renklerini açık renk seçtiyseniz kırlentlerinizi Ultra Violet seçebilirsiniz. Aynı zamanda duvarın bir bölümünü mor tonlarında kullanabilirsiniz. Salonda tekli koltuklarınızı mor tonlarda seçiyorsanız daha büyük kanepelerinizi ve halınızı gri tonlarla kombinleyip aksesuarda yine mor tonlarını tercih edebilirsiniz.” dedi.

    Ruhsal enerjinizin artmasını sağlayacak

    Ruhsal açıdan canlandırıcı bir etkisi bulunan mor tonları, kullanıldıkları mekânlarda içsel dinginlik hissi yaratıyor. Bu yılın rengi olan mor ile evinizde yapacağınız değişiklikler ruhsal enerjinizin artmasını sağlayacak. Aynı zamanda gücü, lüksü ve tutkuyu sembolize eden mor renk, evinizin her alanına zenginliği ve zarafeti taşıyacak.

    Morun en güçlü tonu olan Ultra Violet’in dengeli kullanılması ve hangi renklerle kombin edileceğinin de oldukça önemli olduğunu vurgulayan Stöger; mor tonlarının pudra, lila, beyaz ve pastel tonlarla birlikte kullanılarak romantik bir algı yaratılabileceği gibi çarpıcı ve şaşırtıcı bir görünüm için mercan, turuncu ve kırmızının tercih edilebileceğini belirtiyor.

    Morun açık tonlarının feminen tasarımlar için uygun olduğunu belirten Hans Jörg Stöger; “Açık mor tonları romantik ve nostaljik etki yarattığı için özellikle yatak odalarında kullanılmasını öneriyoruz.  Açık mor tonları; pembe, pudra rengi, inci beyazı gibi renklerle rahatlıkla kombine edilebilir.  Beyaz renk ile moru yoğun bir şekilde kullanırsanız daha etkileyici ortamlara sahip olabilirsiniz.’’ dedi.

    Farklı kumaş renkleri ile kendi tarzınızı oluşturun

    Mobilya sektörünün önemli oyuncularından Buka’da, evlerini küçük değişiklerle yenilemek isteyenlerle zengin kumaş çeşitleriyle birçok seçenek sunuyor. Buka’da koltukların modelini değiştirmeden, kılıfları değiştirerek yılın rengini yakalamak mümkün oluyor. Buka’da yer alan, değdiği her şeye doğallık ve tazelik katan mor renkli kılıf ve aksesuarlar ile yılın modasına uyum yakalanıyor, evler yenileniyor. Buka’da morun tüm tonlarıyla bu senenin modasına ayak uydurarak kendi tarzınızı yaratabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.