DOLAR 32,3361
EURO 35,1806
ALTIN 2244,869
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Burak Ünder: Doğal çevreyi anlamak çok önemli

    Burak Ünder: Doğal çevreyi anlamak çok önemli
    04.10.2018
    A+
    A-

    İklimlendirme, Soğutma, Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD)’nin 2 Ekim 2018 Salı günü Yapı Medya İletişim organizasyonu ile Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlediği ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme’ konulu konferans; sektör profesyonelleri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

    Dünya nüfusunun 2030’da 8.5 milyar, 2050’de 10 milyar olacağını hatırlatan Ünder Mimarlık Kurucusu Burak Ünder “İlk defa 2010 yılında dünya nüfusunun yarısından fazlası şehirlerde yaşamaya başladı. 20-30 sene içinde kaynaklar yetmeyebilir. Tarım alanları azalıyor. Ne yapacağız sorusu gündeme geliyor,” dedi ve şöyle devam etti: “Bilhassa bize benzer ülkelerde, şehirleşmenin master planlar ölçeğinde ele alınmadan yapılmış betonlaşmadan ibaret görüldüğünü; binalar arası alanların ve insanların, komünitelerin, sosyolojik, etnik faktörlerin ve doğanın maalesef arka planda kaldığını söyleyebiliriz. Bu bozulma, ciddi iklimsel problemlerin ve konfor şartlarının yeniden sorgulanmasını beraberinde getiriyor. Özellikle hava kirliliği, ısı adaları oluşması gibi tekrar düşünmemiz gereken bir noktaya geldik. Doğal çevreyi anlamak çok önemli. Londra’da kişi başına 27 metrekare yeşil alan düşerken İstanbul’da 3.3 metrekare düşüyor.Kamusal yeşil alan miktarının toplam kent alanına oranı yüzde 33, İstanbul’da ise sadece yüzde 6. Mimarinin ve tasarımın doğasında var olan sürdürülebilirlik anlayışı ve doğal çevreyle ilişkisinin önemini tekrar vurgulamayı uygun buluyorum.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.