DOLAR 32,561
EURO 34,885
ALTIN 2429,198
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Burgan Bank’ın yılın ilk çeyreğinde nakdi ve gayri nakdi krediler toplamı 22,3 milyar TL oldu

    Burgan Bank’ın yılın ilk çeyreğinde nakdi ve gayri nakdi krediler toplamı 22,3 milyar TL oldu
    23.05.2020
    A+
    A-

    Finansal performansını 2020 yılının ilk çeyreğinde de istikrarlı bir şekilde sürdüren Burgan Bank, finansal sonuçlarını açıkladı. Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, Covid-19 salgınına karşı verilen mücadelede toplumsal dayanışmaya ve müşterilerine destek olduklarını belirtirken; ana hissedarının, çalışanlarının ve müşterilerinin duyduğu güvenden güç alarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiklerini, bu sayede nakdi ve gayri nakdi krediler toplamının 22,3 milyar TL’ye ulaştığını söyledi.

    Sağlam mali yapısı ve güçlü sermayedarının desteği ile istikrarlı büyümesini sürdüren Burgan Bank, konsolide aktif büyüklüğünü önceki yıla kıyasla yüzde 13 artışla 24,3 milyar TL’ye, nakdi kredilerini yüzde 11 artışla 18,6 milyar TL’ye, gayri nakdi kredilerini yüzde 8 artışla 3,7 milyar TL’ye, toplam müşteri mevduatını ise yüzde 12 artış ile 12,8 milyar TL’ye yükseltti.

    Burgan Bank’ın, ilk üç aylık net karı 12 milyon TL olurken, öz kaynakları 1,9 milyar TL’ye, katkı sermaye dâhil öz kaynakları ise 3,9 milyar TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı ise konsolide bazda yüzde 18,1 ve solo bazda yüzde 20,2 olarak gerçekleşti.

    “Müşterilerimizin yanlarında yer aldık, destek olduk.”

    2020 yılının ilk çeyreğini değerlendiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, Bu yıl, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi karşısında ülke olarak paylaştığımız birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu en üst seviyeye taşıdık. Burgan Bank olarak çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve toplumumuzun sağlığını ön planda tutan tedbirleri gecikmeksizin hayata geçirdik. Aynı zamanda salgının olumsuz etkilerinin ve yarattığı belirsizliklerin en az hasar ile yönetilmeye çalışıldığı bu dönemde, hizmetlerimizi kesintisiz olarak sürdürdük. Müşteri odaklı bankacılık anlayışımız ile hizmetler ve çözümler sunduk. Bu kapsamda bireysel ve kurumsal müşterilerimizin talepleri doğrultusunda; vadesi gelen ödemelerini öteleyerek, bu zor dönemde yanlarında yer aldık, destek olduk. Ayrıca toplumsal dayanışmaya da katkı sağlamak için T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 2 milyon TL’lik kaynak temin ettik” dedi.

    “Teknolojik altyapımızı ihtiyaçlara göre güncelliyoruz”

    Değişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda müşterilerine sundukları kanalları sürekli geliştirdiklerini söyleyen Dinç,Bu dönemde daha da önem kazanan dijital bankacılık alanındaki yenilikçi adımlarımızı kararlılıkla sürdürdük. Sektördeki teknolojik ilerlemeyi yakalamak ve bir adım öne çıkmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Covid-19 sonrası yeniden şekillenecek olan müşteri ihtiyaç ve beklentilerine hızla cevap verebilmek için yaptığımız tüm geliştirmeleri tekrar gözden geçiriyor; daha hızlı, daha güvenilir ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan yenilikçi hizmet ve çözümler için çalışıyoruz. Öte yandan taktiksel yaklaşımımız ve yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle kurumsal, ticari ve özel bankacılık alanlarında da müşterilerimizle uzun süreli ve odaklı ilişkiler kurmaya her zaman özen gösteriyoruz” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.