DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Büyükşehir kar ve buzlanmaya karşı 24 saat görev başında

    Büyükşehir kar ve buzlanmaya karşı 24 saat görev başında
    26.12.2017
    A+
    A-

    Konya Büyükşehir Belediyesi, dün akşam başlayan kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilememesi için merkezde ve tüm ilçelerde 24 saat boyunca tuzlama, solüsyon ve kar kürüme çalışması yapıyor. Ekipler kar yağışı başlamadan solüsyon ve tuzlama çalışması yaparken kar yağışının durumuna göre çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

    Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da dün akşam başlayan kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilememesi için merkezde ve bütün ilçelerde gece boyunca gerekli çalışmaları yaptı. Konya merkezde ve Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahalle yollarında Fen İşleri Dairesi’ne bağlı 7 bölge şefliğinde çalışmalar gece boyu devam ederken yollar sürekli açık tutuldu.

    EKİPLER 24 SAAT ÇALIŞIYOR

    Kar ve buzlanmaya karşı Konya merkez ve tüm ilçelerde görev yapmak üzere 28 ayrı noktada Acil Müdahale Ekipleri bulunduran Konya Büyükşehir Belediyesi, 24 saat boyunca özellikle kritik alt ve üst geçitler, kavşak noktaları ve rampalar başta olmak üzere sorumluluklarındaki caddelerde solüsyon ve tuzlama çalışması yaptı, yollarda biriken karları temizledi. Konya’da herhangi bir kapalı yol bulunmazken Büyükşehir sorumluluğundaki ilçe ve mahalle yollarında da kar küreme çalışmaları gecenin ardından kar yağışına göre sürdürülüyor.

    BÜYÜKŞEHİR YOL YÖNETİM MERKEZİ

    Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Yol Yönetim Merkezi’nde Türkiye’de ilklerden olan Buzlanma Takip Sistemi de aktif olarak kullanılıyor. Sistem ile şehir merkezindeki bazı noktalardan asfalt sensörleriyle bilgi akışı sağlanarak buzlanmanın önüne geçiliyor.

    KIŞ ACİL YARDIM HATTI

    Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde olumsuz kış koşullarının ihbar edilmesi için 444 55 42 numaralı acil çağrı hattını kullanıyor. Bu numaradan 24 saat boyunca Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’nin nöbetçi ekiplerine ulaşılabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.