DOLAR 32,558
EURO 34,9269
ALTIN 2440,627
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çağrı Bozay: Kredi faizlerindeki indirimin ardından konut talebi canlandı

    Çağrı Bozay: Kredi faizlerindeki indirimin ardından konut talebi canlandı
    25.12.2018
    A+
    A-

    Hürriyet Emlak Projeland Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Bozay:

    “İnşaat sektöründe yaşanan durgunluğa son vermek için firmalar tarafından ardı ardına başlatılan kampanyaların yanı sıra bankaların konut kredi faiz oranlarında indirime gitmesi talebi olumlu yönde etkiledi. Aylık yüzde 0.98 faiz oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanma imkanı sunulan ve birçok konut projesinde geçerli olan bu kampanya hem inşaat firmaları, hem de konut alıcılarının yüzünü güldürüyor.

    Kredi faiz oranlarının seviyesi konut talebini etkileyen en önemli faktörlerin başında geliyor. Oranların psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına çekilmesiyle birlikte döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle uzun zamandır beklemede olan oturum ve yatırım amaçlı konut talebi yeniden hareketlendi. Talepteki bu değişimi web portalımıza gelen ziyaretçi sayısı ve konut arama istatistiklerine baktığımız zaman rahatlıkla gözlemliyebiliyoruz. Talepteki canlılık sayesinde konut stoğunun da eriyeceğini tahmin ediyoruz. Konut alımı için zamanlamanın uygun olduğunu düşünüyoruz. Döviz kurundaki dalgalanmalara rağmen maliyet artışının fiyatlara yansıtılmadığı bu süreçte konut arayışında olanlar, yıl bitmeden bu fırsatları kaçırmasın.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.