DOLAR 32,32
EURO 35,0659
ALTIN 2280,109
BIST 9029,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çankırı’da TOKİ’nin 249 konutunun yeni sahipleri kura ile belirlendi

    Çankırı’da TOKİ’nin 249 konutunun yeni sahipleri kura ile belirlendi
    28.07.2018
    A+
    A-
    Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çankırı Merkezde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim” kapsamında inşa edilen projeden 249 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

    Kura töreni 27 Temmuz 2018, Cuma günü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirildi.

    TOKİ ile Çankırı Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde yerinde dönüşüm esas alınarak ve hak sahipleriyle uzlaşılarak alandaki yıkımlar gerçekleştirilmiş ve konutların inşaatı başlatılmıştı. Şubat ayında çekilen kura ile “Kentsel Dönüşüm” kapsamında 163 hak sahibinin konutları belirlenmişti. Projeden kalan 249 konut ise kura ile satışa sunuldu.

    249 konut için 1’i şehit ailesi, 29’u engelli ve 46’sı emekli olmak üzere 320 başvuru yapıldı.

    Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazananlar büyük mutluluk yaşadı. 

    233 adet 2+1 planındaki konut 576 TL’den, 16 adet 3+1 planındaki konut ise 809 TL’den başlayan taksitlerle %10, %15, %25 peşinat, 120, 156, 180 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu.

    TOKİ, sosyal konut mimarilerinin “kendi yöresinden, kendi yaşantısından izler taşıması”nı amaçlıyor.

    Çankırı “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde geleneksel mimarinin kendine özgü güzelliği, modern malzeme ve tekniklerle günümüze taşındı.  Cephelerde zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, ahşap görünümlü kaplamalar, kat silmeleri, cephe ve çatılarda geleneksel Türk evini yansıtan çıkmalar kullanıldı.

    Yerleşim alanı, nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.