DOLAR 32,4407
EURO 34,738
ALTIN 2445,801
BIST 9914,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Careem’in faaliyetleri Türkiye’nin 2023 Vizyonu ile uyumlu

    Careem’in faaliyetleri Türkiye’nin 2023 Vizyonu ile uyumlu
    18.05.2019
    A+
    A-

    Türkiye’deki faaliyetlerine üç yıl önce başlayan Dubai merkezli araç çağırma uygulaması Careem, Türkiye’yi en heyecan verici ülkelerden biri olarak değerlendiriyor.

    Careem Gelişen Pazarlar Direktörü İbrahim Manna, faaliyetlerinin ekonominin ve turizmin modernleştirilmesini öngören “Türkiye’nin 2023 Vizyonu” ile de uyumlu olduğunu belirterek, hem Türkiye de yaşayan insanlar hem de turistler için açık, saygılı, erişilebilir ve güvenli bir ulaşım sağladıklarını ifade etti.

    Careem’in Türkiye’de ticari taksiler aracılığı ile sürdürülebilir ulaşım olanakları sunduğunu belirten Careem Gelişen Pazarlar Direktörü İbrahim Manna, kaptanlar için yeni ekonomik fırsatlar yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

    Türkiye’nin Careem’in faaliyet gösterdiği en heyecan verici ülkelerden biri olduğuna işaret eden Manna, “Türkiye’deki faaliyetlerimiz kaptanlar ile müşterileri birleştiren bir teknoloji platformunun kurulması, şehir ulaşımının, ekonominin ve turizmin modernleştirilmesini öngören “Türkiye’nin 2023 Vizyonu” ile de uyumludur.” dedi.

    Careem’in ülkelerin kalkınmasına katkıda bulunmayı, ulusal önceliklerle uyumlu olan kendi stratejisinin ana amaçlarından biri olarak kabul ettiğini belirten Manna, şöyle devam etti:

    “Bu yaklaşım, şirketin dört ana taahhüt üzerinden yerel çerçevede gerçek anlamda katma değer üretmesini sağlıyor. Türkiye’de yaşayan insanların ekonomik fırsatlara erişimini hızlandırmak, yol güvenliğine ve insan sağlığına katkıda bulunmak, sunulan turizm hizmetlerini desteklemek ve turizmi geliştirmek, bunları yaparken de sürdürülebilir kentsel ulaşıma odaklanmak. Şirketin sunduğu ulaşım hizmetleri Türkiye’nin imajının iyileştirilmesinde de önemli bir rol oynuyor. Careem’in üç yıl önce çalışmalarına başlamasından bu yana dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler hizmetlerimizden yararlandı.”

    TOPLU ULAŞIM ALTYAPISINI TAMAMLIYOR

    Careem’in araç sahibi olmak yerine daha ekonomik bir alternatif sunarak toplu ulaşım altyapısını tamamladığına işaret eden Manna, bunun İstanbul gibi trafik yoğunluğu yüksek kentlerde çok önemli olduğunu vurguladı. Son yapılan araştırmalara göre İstanbul’un dünyada trafik yoğunluğu en yüksek şehirler arasında yer aldığını ve trafik yoğunluğu ortalamasının yüzde 49 seviyesinde olduğunu anlatan Manna, “Ulaşım olanaklarının yanında aynı zamanda trafik sıkışıklığı ve hava kirliliği sorunlarına daha verimli yöntemler kullanarak ve sera gaz emisyonlarını azaltarak somut çözümler sunuyoruz. Bununla birlikte ulaşım sektörünün dijital dönüşümünü destekleyerek kayıtsız ekonominin ağırlığının azaltılmasına ve teknoloji platformunun çalıştığı kayıtlı ekonominin gelişmesine yardımcı oluyoruz.” diye konuştu.

    Uygulama üzerinden, kaptanları hakkındaki bilgileri henüz yolculuk başlamadan alabilen yolcuların güzergâhı gerçek zamanlı olarak takip ederek akraba ve arkadaşlarıyla paylaşabildiğini ifade eden Manna, yolculuktan sonra ise yolculuğun kalitesi hakkında geri bildirim yapılabildiğini kaydetti. Manna, bu özelliklerden müşteriler gibi Careem kaptanlarının da yararlanabildiğini söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.