DOLAR 32,5384
EURO 34,9377
ALTIN 2456,552
BIST 9889,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    CEPHEDER’in önceliği mesleki eğitim

    CEPHEDER’in önceliği mesleki eğitim
    06.07.2019
    A+
    A-

    Cephe sektöründe güç birliği edinmeyi ilke edinen Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CEPHEDER), ikinci teknik komite toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, mesleki eğitim ve kalifiye eleman ihtiyacı başta olmak üzere birçok konu ele alındı.

    Güvenli, kaliteli, estetik cephelerin, şehir silüetine uygun yapılanması için yol haritasının belirlenmesinde söz sahibi olmak hedeflerine odaklanan CEPHEDER, Novawood’un ev sahipliğinde 25 Haziran 2019 Teknik Komite Toplantısını gerçekleştirdi.

    CEPHEDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, teknik şartnamelerin oluşturulduğunu belirterek, birçok konuda çalışmalar yapmak için toplandıklarını, en önem verdikleri konunun eğitim olduğuna dikkat çekti.

    Katılımcılar toplantıda şu konulara da değindi:

    • Projelerde kalifiye eleman olmaması, elemanların cepheyi bilmemesi sektördeki sorundur.
    • Eğitimli eleman, cephe danışmanlarının eğitilmesi, mesleki yeterlilik sertifikası gibi konular için Eğitim Komitesi çalışmalara başlayacak.
    • Eğitim Komisyonu’nun okullarda ders vermesi için adım atılması ve doğal şartlara bağlı normlar konusunda çalışmalar öncelikli olmalı.
    • 2020 Yapı Fuarı için Cephe Atölyesi çalışmaları yapılmalı.
    • Cepheler için ilgili standartların da bulunacağı bir kılavuz kitap yayınlanması için tüm firmaların da destek verdiği hazırlık çalışmasına başlanması
    • Çatı&Cephe Konferansı için gerek yürütme kuruluna gerek üyeler ve akademisyenlerle katılımın çoğaltılması.

    Toplantıya; Onur İşbilir (Beos), Vedat Karma (Ejot), Göker Algan (Rheinzink), Göksel Yıldız (Novawood), Recep Çelik (Mavi Cephe), Adil Baştanoğlu (Arimeks), Özgür Üzeltürk ( Işıklar) ve Cüheyda Altınok (Genel Sekreter) katıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.