DOLAR 32,3159
EURO 35,0981
ALTIN 2298,455
BIST 9045,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çevre dostu Minepor ‘yanmaz’ özelliği ile hayat kurtarıyor

    Çevre dostu Minepor ‘yanmaz’ özelliği ile hayat kurtarıyor
    11.07.2017
    A+
    A-

    Yapı malzemesi sektöründe ilkleri hayata geçiren AKG Gazbeton İşletmeleri, bina ömrü boyunca bütünlüğünü koruyan Yeni Nesil Isı Yalıtım Plağı Minepor ile sektörde çığır açtı. Hem ekonomik hem de çevreye duyarlı olması nedeniyle binalara değer katan Minepor, ‘yanmaz’ bir ürün olması nedeniyle de hayat kurtarıyor

    Sanayinin gelişimi, toplu yerleşim alanlarının çoğalması ile kişi başına tüketilen enerji miktarının artması Türkiye’de ve dünyada nitelikli yapı eksikliğini yeniden gündeme taşıdı. Son dönemde binalarda yaşanan, büyük can ve mal kaybına neden olan yangınlar da ‘Yaşadığımız binalar güvenli mi?’ sorusunu akıllara getirdi. AR-GE’ye yaptığı önemli yatırımlar ve yenilikçi ürünleriyle ön plana çıkan AKG Gazbeton İşletmeleri, bu ihtiyaçtan yola çıkarak geliştirdiği Minepor Isı Yalıtım Plağı ile sektördeki farkını sergiliyor. Gazbeton sektörünün karbon ayak izi belgeli ilk ısı yalıtım plağı Minepor, özellikle sürdürülebilir binalarda tercih ediliyor.

    Binalara değer katıyor

    Yenilikçi AR-GE anlayışı ile sektöründe ilkler arasında yer alan AKG Gazbeton’un 2013 yılında pazara sunduğu ve aynı yıl içinde yılın ısı yalıtım ürünü seçilen Minepor, bor esaslı olması nedeniyle bina ömrü boyunca bütünlüğünü koruması, A1 sınıfı hiç yanmaz olması nedeniyle yapılarda can ve mal güvenliği sağlıyor. Tavan, Teras yalıtımının yanında, dış cephe yalıtımında kullanılan Minepor, hem ekonomik hem de çevre dostu özelliği sayesinde tüm binalara değer katıyor. Isıl iletkenlik değeri 0,05 W/mK olan Minepor, üstün yalıtım performansıyla eski ve yeni yapılara ısıl konfor kazandırıyor, enerji tasarrufu sağlıyor.

    Yangın güvenliği için birebir

    A1 sınıfı, hiç yanmaz ısı yalıtım malzemesi olan Minepor, yangın esnasında zehirli gaz ve duman çıkarmıyor ayrıca yangın yayılımına yardımcı olmuyor. Bu özelliği ile Minepor, yangının cephe boyunca ilerlemesine engel oluyor, binaların yangın güvenliğini artırarak hayat kurtarıyor. Uzun süreli AR-GE çalışmaları ile geliştirilen, özel teknolojisi sayesinde çok sayıda küçük ve homojen gözeneğe sahip, son derece hafif ve aynı zamanda dayanıklı olan Minepor, yapının ömrü boyunca ısıl performansı korurken, bakteri veya mikroorganizma barındırmayan inorganik ve mineral bazlı yapısı ile dış etkenlere bağlı olarak bozulmuyor gün ışığından etkilenmiyor.

    Sağlam ve hafif

    Sağlam ve hafif bir ürün olan Yeni Nesil Isı Yalıtım Plağı Minepor, Ulusal Teknik Onay UTO ve Avrupa Teknik Onay ETA belgelerine sahip. Minepor, yalıtım gücü sayesinde karbon salımını azaltıyor radyoaktif ve petrol türevi maddeler içermiyor. Minepor, çevreye duyarlı özellikleri ile ‘Yeşil Bina’ projelerinde tercih ediliyor. Carbon Trust UK tarafından verilen karbon ayak izi belgesi ile gazbeton sektöründe rakipsiz olan Minepor ayrıca otopark tavanları gibi ısıtılmayan mekanlarda sadece yapıştırma ile yalıtım yapılmasını sağlaması, hızlı uygulanması ve montaj kolaylığı sayesinde zaman avantajı da sunuyor.

    İlklere imza atıyor

    4 yılda geliştirilen ‘Yeni Nesil Isı Yalıtım Plağı Minepor’, pazara sunulduğu ilk günden bu yana değer yaratmaya devam ediyor. 2015 yılında Avrupa Teknik Onayı ETA Belgesi’ni alarak gazbeton sektöründe bir ilke imza atan Minepor, Isı Yalıtım Plağı ürün kategorisi için aldığı ilk karbon ayak izi belgesi ile gazbeton üreticileri arasında çığır açtı.

    AKG Gazbeton

    Blok ve donatılı ürün grupları, Yeni Nesil Isı Yalıtım Plağı Minepor ve tamamlayıcı ürünleriyle AKG Gazbeton İşletmeleri, Türkiye’deki yaygın satış ve dağıtım ağının yanı sıra Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere yirmiden fazla ülkeye ihracat yapıyor. Yapı malzemesi sektöründe ilk CE işaretini 2005 yılında alan AKG, 2015 yılında da, Minepor Isı Yalıtım plağı ile Avrupa Teknik Değerlendirme Kurumu’nun ülkemizde görevlendirdiği kuruluş olan İTB tarafından verilen ilk ETA belgesinin sahibi oldu. Yenilikçi ARGE anlayışı ile sektörün ilkleri arasında yer alan AKG, Entegre Yönetim Sistemi kapsamında OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, ISO 9001 kalite yönetim sistemi ve ISO 14001 çevre yönetim sistemlerini uyguluyor. Çevreye, çalışana ve insana verdiği saygıyla yapı malzemesi sektörünün lider kurumu olan AKG Gazbeton,1.750.000 metreküp üretim kapasitesiyle, başta Ege Bölgesi olmak üzere, Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.