DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çevre kirliliği her yıl 12.6 milyon insanın ölümüne yol açıyor

    Çevre kirliliği her yıl 12.6 milyon insanın ölümüne yol açıyor
    10.06.2017
    A+
    A-

    Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı rapora göre her yıl 12,6 milyon insan çevre kirliliğine bağlı hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor. Açıklanan rapora göre ise her yıl 1,7 milyon insan sağlıksız çevre koşulları sebebiyle kansere yakalanıyor.

    Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press, Dünya Sağlık Örgütü raporunu derledi. Ajans Press’in derlediği bilgilere göre dünya nüfusunun yüzde 92’si yüksek derecede kirli madde bulunan hava soluyor. Hava kirliliğine bağlı hastalıklar sebebiyle her yıl 6 milyon insanın yaşamını kaybettiği belirtilirken ölümlerin yüzde 90’ı düşük ve orta gelir düzeyi ülkelerde meydana geliyor. Ajans Press’in yaptığı medya incelemesinde hava kirliliğinin içinde bulunduğumuz yıl 4 bin 523 habere konu olarak medyanın önemli sağlık başlıklarından birisi olduğu belirlendi.

    Dünyada havanın en kirli olduğu ülkeler sıralamasına baktığımızda Suudi Arabistan, Katar, Mısır ve Bangladeş havanın en kirli solunduğu ülkeler oldu. Havanın en temiz olduğu ülkeler ise sırasıyla; Solomun Adaları, Yeni Zelanda, Kiribati, Brunei Darüsselam, Vanuatu, İsveç, Micronesi, Fiji ve Avustralya oldu. Türkiye’de havayı en kirli soluyan ilk üç şehrimiz sırasıyla Batman, Hakkâri ve Gaziantep olarak belirtildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.